Žudikui pabėgimas kainuos dar pusę metų

Žudikui pabėgimas kainuos dar pusę metų

Iš Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės ankstyvą sekmadienio rytą pabėgusį nuteistąjį Marių Jonkų teismas šiandien pripažino kaltu ir paskyrė laisvės atėmimo bausmę, kuri pratęs M. Jonkaus buvimą pataisos namuose dar pusei metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro Manto Januškevičiaus prašymu ir kaltinamajam sutinkant, šios baudžiamosios bylos nagrinėjimas teisme vyko pagreitinto proceso tvarka.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad M. Jonkus, Vilniaus pataisos namuose atliekantis jam paskirtą beveik 17 metų laisvės atėmimo bausmę, šių metų balandžio 23 d. buvo paguldytas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Ligoninėje nuteistąjį saugojo du Laisvės atėmimo vietų ligoninės konvojaus pareigūnai, tačiau ankstyvą sekmadienio rytą, apie 04.00 val., M. Jonkus. pasinaudojo jam palankiomis aplinkybėmis ir pabėgo. Po kelių valandų jis buvo sulaikytas, dėl pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu M. Jonkus prisipažino padaręs nusikalstamą veiką.

Šiandien po pietų Vilniaus miesto apylinkės teismas, konstatavęs, kad kaltinamojo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, inkriminuojamą veiką jis padarė iš anksto neplanuotai, pasinaudojęs pareigūnų prarastu budrumu, skyrė M. Jonkui galutinę subendrintą 17 metų 3 mėnesių ir 15 dienų laisvės atėmimo bausmę, kurią nuteistasis turės atlikti pataisos namuose.

Klaipėdos apygardos teismas praėjusių metų spalį M. Jonkų pripažino kaltu dėl verslininko Vilmanto Dundulio nužudymo, šaunamojo ginklo, šaudmenų pagrobimo bei neteisėto jų nešiojimo.

Vyrui skirta 18 metų laisvės atėmimo bausmė. Byloje nustatyta, kad pernai vasario mėnesį M.Jonkus atvyko į butą Klaipėdoje, kuriame gyveno V. Dundulis. Vyrai buvo susitarę pasikalbėti dėl šaunamojo ginklo pardavimo.

Nuteistasis, apžiūrinėdamas verslininko pistoletą, siekė jį pagrobti, todėl šiuo ginklu šovė į kambaryje buvusį V. Dundulį. Nuo patirto sužalojimo verslininkas mirė įvykio vietoje. Po šūvio M. Jonkus pagrobė minėtą pistoletą, taip pat 13 šovinių, dvi pistoleto dėtuves bei ginklo priežiūros priemonių dėžutę. Pagrobtų daiktų vertė siekė 400 eurų. Vėliau minėtus pistoletą ir šovinius nuteistasis be leidimo nešiojo Klaipėdos mieste, kol buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Teismas konstatavo, kad M. Jonkus tyčia šovė į V. Dundulį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder