Žudikės kratosi sunkesnių kaltinimų

Žudikės kratosi sunkesnių kaltinimų

Dvi Šiaulių gimnazistės, teisiamos už 17-metės bendramokslės nužudymą, įvykdytą užpernai liepos 14-ąją, kratosi sunkesnių kaltinimų, kurie jas prislėgė praėjusių metų pabaigoje vykusiame teismo posėdyje.

Itin žiauriai įvykdytu nužudymu kaltintos Viktorija Lietuvninkaitė ir Viktorija Vaitiekaitytė praėjusių metu pabaigoje buvo apkaltintos dar dviem nusikalstamomis veikomis.

Teismui tąsyk patenkinus nužudytosios tėvų advokatės prašymą abi gimnazistės dabar teisiamos dar ir dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų bei palaikų išniekinimo.

Pirmadienį vykusiame teismo posėdyje abi teisiamosios pareiškė nesutinkančios su papildomais kaltinimais.

Dėl šių kaltinimų apklausiama iš naujo V. Vaitiekaitytė laikėsi versijos, kad bendramokslę nužudė dėl pastarosios neva skleistų apkalbų.

Teisiamoji tvirtino buvusi išvadinta narkomane, savižude ir prostitute. V. Vaitiekaitytė prisipažino iš pačios 17-metės tokių epitetų negirdėjusi ir negalėjo įvardyti asmenų, kurie jai neva pranešė apie tokias apkalbas. Mergina prisiminė tik mačiusi, kaip 17-metė, kalbėdama su draugėmis, esą žiūrėjo į jos pusę ir juokėsi.

Paklausta, kur paslėpė sudarkyto aukos kūno dalis, kurių per ikiteisminį tyrimą nerado pareigūnai, V. Vaitiekaitytė atšovė, kad ji nėra kalta dėl to, jog teisėsaugininkai aptiko ne visas nužudytosios kūno dalis.

V. Vaitiekaitytei teko pasiaiškinti ir dėl mobiliojo ryšio telefono, su įkrovikliu rasto jos kameroje šių metų sausio 14-ąją. Teisiamoji tvirtino telefoną radusi, kai buvo nuvesta maudytis į dušą. Mergina prisipažino iš jo skambinusi tėvams ir draugei.

V. Lietuvninkaitė teismui pakartojo neturėjusi jokios priežasties pykti ant 17-metės ir ją žudyti, tai dariusi esą nedrįsdama prieštarauti V. Vaitiekaitytei. Mergina prisipažino bijojusi V. Vaitiekaitytės, kadangi ši anksčiau jos neva buvo pasiteiravusi, ar ji nenorėtų būti jos auka ir leistis pakankinama.

Nukentėjusiųjų advokatė teismui sakė tebeturinti įtarimų, kad žudikėms galėjo talkinti ir trečias asmuo, todėl prašė patikrinti šią versiją. Teismas įpareigojo prokuratūrą išsiaiškinti, kaip pas V. Vaitiekaitytę atsidūrė mobiliojo ryšio telefonas, su kuo ji bendravo ir kas apmokėjo pokalbių sąskaitas. Kitas bylos posėdis numatytas vasario 11-ąją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder