Žolės degintojai vėl kelia grėsmę

Žolės degintojai vėl kelia grėsmę

Ūkininkų laukuose dar tik įsibėgėjant javapjūtei, jau fiksuojami ražienų ir sausos žolės deginimo atvejai.

Pasak Aplinkos ministerijos, vos per savaitę, neplaninių patikrinimų metu, Kalvarijos aplinkos apsaugos agentūros kontroliuojamoje teritorijoje nustatyti du žolės - ražienų deginimo atvejai. Padegėjai L. V. ir A. Ž. patraukti administracinėn atsakomybėn.

Ugniagesiai primena, kad pernai beveik 7000 kartų teko gesinti degančios žolės plotus, o gaisrų skaičius atvirose teritorijose sudarė per 45 proc. visų gaisrų. Už šių skaičių slypi milžiniški nuostoliai gamtai ir žmonių turtui. Juk degančiose pievose sudega retų augalų sėklos, žūsta vabzdžiai, gyvūnai, čia perintys paukščiai.

Be to, nuo liepsnojančios žolės ugnis dažnai persimeta į miškus, durpynus, gyventojų sodybas, ūkinius pastatus, o liūdniausia, kad degančiose pievose beveik kasmet žūsta ir žmonės.

Dažnai žolės gaisrus sukelia vaikai bei paaugliai, todėl tėvams ir pedagogams derėtų priminti apie tokių gaisrų padaromą žalą. Be to, už žolės deginimą yra numatyta administracinė atsakomybė, o už nepilnamečių paauglių nusikaltimus bus baudžiami jų tėvai.

Už žolės deginimą piliečiai gali būti nubausti nuo 25 iki 1 tūkst. litų bauda, o pareigūnai - nuo 100 iki 2 tūkst. litų. Be to, teks atlyginti gamtai padarytą žalą, o ji kartais siekia ne vieną tūkstantį litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder