Žmonės skęsta net pačiu blogiausiu oru

Žmonės skęsta net pačiu blogiausiu oru

Vasarai jau beveik įpusėjus pajūrio gelbėtojai džiaugiasi, kad Baltijos jūra kol kas dar nepareikalavo nė vienos aukos. Už tai reikėtų dėkoti šiluma nelepinusiems orams. Tuo metu vidaus vandenyse nuskendę žmonės skaičiuojami dešimtimis.

Šių metų lietuviškos vasaros orai tokie, kad panirti į pakankamai šaltas Baltijos jūros bangas ryžtasi ne tiek ir daug poilsiautojų. O ir pastarųjų pajūryje nėra tiek, kiek jų matyti norėtų kurortų gyventojai. Pasak gelbėtojų, blogas oras ir prevencinis darbas yra pagrindinės priežastys, dėl kurių šį vasaros sezoną jūroje dar nenuskendo nė vienas žmogus. Keletas skendusiųjų buvo, tačiau Palangos ir Klaipėdos gelbėtojai jiems laiku atskubėjo į pagalbą.

Visiškai priešinga situacija yra šalies vidaus vandenyse - upėse, ežeruose ar tvenkiniuose. Vanduo čia šiltesnis nei jūroje, ir pramogaujančių čia niekas neprižiūri bei nesaugo. Tad tragiškų nelaimių netrūksta. Užvakar per pietus gautas pranešimas, kad žmogus skęsta Beržoro kaimo ežere. Kai į įvykio vietą atskubėjo Plungės rajono policininkai, 63 metų vyras jau buvo ištrauktas ant kranto. Medikai jam nieko padėti nebegalėjo. Du nuskendę žmonės praėjusį trečiadienį rasti Panevėžio rajone (Lėvens upėje) ir pačioje Plungėje esančiame dirbtinio vandens telkinyje.

Nuo šių metų pradžios ugniagesiai visoje šalyje jau ištraukė 63 skenduolius, daugiau nei dvi dešimtys asmenų, tarp kurių du vaikai, išgelbėti. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnų teigimu, penkerių metų statistika rodo, kad vidutiniškai per liepos mėnesį iš vandens tenka ištraukti 31 skenduolį. Todėl visi, besiruošiantys prie vandens telkinių, įspėjami būti ypač atsargūs. Nepalikite savo vaikų be priežiūros, nepiktnaudžiaukite alkoholiu.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder