Žaidimas baigėsi nelaime

Žaidimas baigėsi nelaime

Savaitgalį Klaipėdos medikai kovojo dėl dešimtmečio Skuodo rajono gyventojo gyvybės. Berniuką šūviu iš broliui priklausančio pneumatinio šautuvo sužeidė jo dvejais metais jaunesnis draugas.

Skaudi nelaimė dar praėjusį penktadienį įvyko viename Skuodo rajono kaime. Po pamokų du vienoje jo mokykloje besimokantys, tačiau skirtinguose netoli vienas nuo kito esančiuose kaimuose gyvenantys berniukai leido laiką vieno iš jų tėvų namuose. Nusprendę pasivažinėti dviračiu, vaikai užsuko į garažą. Jame jie rado ir šiuo metu užsienyje esančio aštuonmečio vyresnio brolio pneumatinį šautuvą.

Pasak Skuodo rajono policijos komisariato viršininko Alfonso Meškio, pirminiais duomenimis, šūvis netikėtai pasigirdo draugams apžiūrint ginklą ir jaunesniam vaikui paspaudus gaiduką. Todėl spėjama, kad jis buvo paliktas užtaisytas. Vos iš kelių metrų atskriejusi kulka pataikė dešimtmečiui tiesiai į kaklą.

Sužeistas berniukas skubiai nugabentas į uostamiesčio Vaikų ligoninę. Po apžiūros jis pervežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Jos medikų pagalbos prireikė paaiškėjus, kad į kaklą pataikiusi kulka, perėjusi krūtinę, įstrigo dešiniajame plautyje. Per valandą trukusią sudėtingą operaciją ji, kaip ir pliauros ertmėje susikaupęs kraujas, sėkmingai pašalinta. Ligoninės krūtinės chirurgijos skyriaus vedėjo Aleksandro Bagajevo teigimu, vakar vaikas jau buvo gydomas ne reanimacijos skyriuje, jautėsi gerai ir artimiausiomis dienomis bus išleistas toliau sveikti į namus. Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis neabejoja, kad jei kulka būtų pažeidusi dideles magistralines arterijas, o tai nenutiko tik per plauką, viskas galėjo baigtis visai kitaip - vaiką medikai išplėšė iš mirties nagų.

Vyresnysis aštuonmečio brolis vadinamąjį orinį šautuvą įsigijo ir laikė legaliai. Kurioje namų vietoje ir kaip jį saugoti, nėra reglamentuota.

„Ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nepradėtas ir nebus pradėtas, nes abu vaikai yra mažamečiai, tad pagal įstatymus negali būti jo objektais“, - „Vakaro žinioms“ sakė A.Meškys.

Apie 100 eurų bauda už vaiko nepriežiūrą gresia tik aštuonmečio tėvams.

Pernai Klaipėdos rajono pneumatinio šautuvo kulka į pakaušį sužeistas trylikametis. Į jį žaisdamas ginklą nukreipė metais vyresnis kaimynas. Mažametis atsipirko nesunkiu sužalojimu.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder