Vokiečių aviganis padėjo sulaikyti keturis nelegalus iš Gruzijos

Vokiečių aviganis padėjo sulaikyti keturis nelegalus iš Gruzijos

Pasienyje su Baltarusija sulaikyti dar 10 nelegalų iš Gruzijos. Keturis iš jų sulaikyti padėjo pasieniečių vokiečių aviganis Akela, sekęs jų pėdomis net 5 kilometrus.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lavoriškių užkardos pasieniečiai Beržytės kaimo prieigose Vilniaus rajone aptiko šviežius keturių asmenų pėdsakus, vedančius per valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Šioje užkardoje tarnaujančiam ketverių metų vokiečių aviganiui Akelai buvo duota komanda sekti pažeidėjų pėdsakais.

Keturkojis pasieniečius nuvedė į Lietuvos gilumą patraukusių nelegalų pėdomis. Po 5 kilometrus trukusio persekiojimo Mostiškių kaimo prieigose šuo prisivijo keturis vyrus. Šie sulaikomi nesipriešino, nes buvo įspėti, kad jei nepaklus, bus užsiundytas grėsmingai lojantis Akela.

Paaiškėjo, kad tai Gruzijos piliečiai, 21-erių, 23-ejų, 24-erių ir 36-erių vyrai. Visi jie turėjo savo šalies pasus. Jie visi uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Akela šiemet nelegalus iš Gruzijos sulaiko jau trečią kartą. Vasario pabaigoje šis šuo pasižymėjo, kai Lavoriškių užkardos patruliai netoli V Lavoriškių punkto aptiko šviežutėlius dviejų asmenų pėdsakus. Jie per sieną vedė iš Baltarusijos į Lietuvą.

Šuo pasieniečius iškart nuvedė į Lietuvos gilumą. Persekiojimas ilgai netruko - už kelių šimtų metrų nuo sienos šuo prisivijo du asmenis. Pasieniečiai tąsyk sulaikė neteisėtai į Lietuvą bandžiusius patekti 29-erių ir 30-ies Gruzijos piliečius.

Balandžio pabaigoje Lavoriškių punkto prieigose irgi buvo aptikti įtartini pėdsakai iš Baltarusijos į Lietuvą. Juos užuodęs Akela pareigūnus vedė apie kilometrą. Ties Pamiškių kaimu Akela prisivijo, o pasieniečiai sulaikė tris nelegalus iš Gruzijos.

Praėjusį savaitgalį dar 6 nekviestus svečius iš šios šalies sulaikė Padvarionių užkardos pasieniečiai. Šeštadienį jie Vilniaus rajono Vindžiūnų kaimo prieigose, maždaug už pusantro šimto metrų nuo sienos, užklupo keturis vyrus.

Visi jie ką tik buvo neteisėtai perėję sieną iš Baltarusijos ir turėjo Gruzijos piliečių pasus. Pažeidėjai yra 22-ejų, 28-erių, 27-erių ir 40-ies metų.

Jie uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Areštinėje atsidūrė ir dar du gruzinai, kuriuos Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė sekmadienį. Pasus turėję 39-erių ir 42-ejų gruzinai patruliams įkliuvo vos perėję sieną netoli Vilniaus rajono Medininkų kaimo. Ir šiuo atveju dėl neteisėto sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet pasienyje jau sulaikyti 147 nelegalai iš Gruzijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder