Vogtą automobilį pasienietis sulaikė ne tarnybos metu

Vogtą automobilį pasienietis sulaikė ne tarnybos metu

Pasienyje su Lenkija akylas pasienietis ne tarnybos metu sulaikė vogtą automobilį ir jo vairuotoją. "Volkswagen Sharan" išvakarėse buvo pavogtas Liuksemburge.

Antradienio popietę ne tarnybos metu savo asmeninį automobilį vairavęs 26 metų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnas vienoje Šeštokų miestelio gatvėje atkreipė dėmesį į priešais atvažiuojantį automobilį Liuksemburgo valstybiniais registracijos numeriais.

Pasienietis prisiminė, jog prieš dieną jo tarnybos metu Lazdijų rinktinėje gauta informacija, kad tokios markės automobilis tądien buvo pavogtas Liuksemburge. Taip pat buvo pranešta, kad mašina gali būti gabenama į Lietuvą.

Pareigūnas apsuko savo automobilį ir nuvažiavo pavymui "Volkswagen Sharan". Pakeliui jis susisiekė su kolegomis ir darsyk patikrino ieškomo automobilio numerius.

Pasienietis neklydo - jis tikrai persekiojo 2001 m. pagamintą ir Liuksemburge pavogtą mašiną. Apie tai VSAT pareigūnas mobiliuoju telefonu informavo kolegas iš Specialiosios paskirties būrio, o pats savo automobiliu priartėjo prie vienatūrio ir pamirksėjo jo vairuotojui priekiniais žibintais.

Vogtą transporto priemonę vairavęs vyras, matyt, pamanė, kad jį pasitinka bendrininkai - uniformos nevilkėjęs pasienietis įtarimo vairuotojui nesukėlė.

Prie sustojusio vienatūrio priėjęs VSAT pareigūnas prisistatė ir iš apstulbusio vairuotojo atėmęs jo dokumentus ir mašinos raktelius vyrą sulaikė.

Vogtą automobilį vairavo 32 metų Kėdainių gyventojas.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kėdainietis dviem paroms uždarytas į areštinę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder