VMI: vairavimo mokyklos instruktoriams - atlyginimai "vokeliuose"

VMI: vairavimo mokyklos instruktoriams - atlyginimai "vokeliuose"

Pagal Pasitikėjimo telefonu 1882 gautą informaciją Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus specialistai tikrino vieną vietos vairavimo mokyklų dėl galimai "vokeliuose" mokamų atlyginimų. Ketvirtadalis darbuotojų paliudijo be oficialaus atlygio gavę ir neapskaitytą darbo užmokestį: "vokeliuose" jiems išmokėta per 7,2 tūkst. eurų.

Bendrovė būsimų vairuotojų mokymo procese naudoja lizingu įsigytus bei iš bendrovės direktoriaus pagal sutartį nuomojamus automobilius. Už vieną jų, pavyzdžiui, išsinuomotą 2050 eurų vertės automobilį kas mėnesį mokama po 300 eurų. Tokiu būdu vien iš nuomos direktorius, dirbantis puse etato bei už pusę minimalios algos, per mėnesį gauna 910 eurų. Be to, bendrovė iš savo pinigų nuomojamus automobilius ir remontuoja, ir draudžia, ir perka jiems degalus, už kuriuos su pardavėjais dažniausiai atsiskaito grynaisiais. Dažniausiai ir atlyginimus darbuotojai, išskyrus kelis, gauna grynais pinigais. Vairavimo mokykloje daug dirbančių ne pilną dieną, todėl vidutinis šių metų I ketvirčio darbo užmokestis - 240 eurų, mažesnis už minimalią mėnesinę algą.

Surinkti duomenys leidžia daryti išvadą, kad šioje bendrovėje galimai neapskaitomos pajamos, todėl dėl galimo pajamų slėpimo, neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo surinkta informacija tolimesniam tyrimui bus perduota kitoms teisėsaugos institucijoms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder