Vitalijos Katunskytės šeimą krečia smurto skandalas

Vitalijos Katunskytės šeimą krečia smurto skandalas

Į šiau­lie­tės na­mus įsi­bro­vė mo­te­ris ir vy­ras. Moters aky­se su­mu­štas jos globojamas try­li­ka­me­tis. Vai­ko kū­nas, po įvy­kio praė­jus dau­giau nei dviem mė­ne­siams, vis dar nu­sė­tas krau­jos­rū­vų. [CITATA]

Įta­ri­mai pa­reikš­ti šiau­lie­tės dai­ni­nin­kės Vi­ta­li­jos Ka­tuns­ky­tės duk­rai Mo­ni­kai ir jos su­tuok­ti­niui vers­li­nin­kui iš Lat­vi­jos 33-ejų Ki­rils Tu­ka­cins­kui.

KIE­MAS: In­ci­den­tas įvy­ko dau­gia­bu­čio na­mo kie­me, jo liu­dy­to­jais ta­po kai­my­nai.

Ne­ti­kė­ta vieš­nia

Su­muš­to vai­ko glo­bė­ja po­nia Bi­ru­tė iš­gy­ve­ni­mų, pa­tir­tų Mo­ti­nos die­ną, neuž­mirš nie­ka­da.

Iš kie­mo su­grį­žęs try­li­ka­me­tis glo­bo­ti­nis ruo­šė­si mau­dy­tis, kai apie 21 va­lan­dą su­skam­bė­jo bu­to du­rų skam­bu­tis.

Du­ris ati­da­riu­si bu­to šei­mi­nin­kė pa­ma­tė mo­te­rį. Ji, anot šiau­lie­tės, pa­klau­sė, ar vai­kas yra na­muo­se ir kas ji jam bū­sian­ti.

„Pap­ra­šiau ne­šauk­ti, pa­sa­kiau, kad esu ber­niu­ko glo­bė­ja“, – įvy­kio de­ta­les pri­si­mi­nė mo­te­ris.

Šiau­lie­tės žo­džiais, vieš­nia pra­pliu­po, kad jie ne­ži­nan­tys, jog rei­ka­lą tu­ri su žvaigž­de, o į ko­ri­do­rių atė­ju­sį vai­ką mo­te­ris už­si­puo­lu­si kal­ti­ni­mais, kad šis ne­de­ra­mai el­gė­si su jos sū­nu­mi.

Bi­ru­tė pa­ži­no, kad skan­da­lą su­kė­lu­si mo­te­ris yra dai­ni­nin­kės Vi­ta­li­jos Ka­tuns­ky­tės duk­ra Mo­ni­ka.

Triukš­mą po­nios Bi­ru­tės na­muo­se gir­dė­jo ir dau­gia­bu­čio laip­ti­nės kai­my­nai.

KRAU­JOS­RŪ­VOS: Ir da­bar, po su­mu­ši­mo praė­jus dau­giau nei dviem mė­ne­siams, su­muš­to vai­ko kū­ną „puo­šia“ krau­jos­rū­vos.

Atė­jo dvie­se

Ta­čiau šis Mo­ni­kos Tu­ka­cins­ka­jos vi­zi­tas tą va­ka­rą, paaiš­kė­jo, bu­vo tik pra­džia.

Po­nia Bi­ru­tė po ke­lio­li­kos mi­nu­čių vėl iš­gir­do skam­bu­tį: už du­rų sto­vė­jo dai­ni­nin­kė Mo­ni­ka ir vy­riš­kis.

„Pa­ma­niau, kad abu no­ri ra­miai iš­siaiš­kin­ti, kas tarp vai­kų tą va­ka­rą nu­ti­ko kie­me“, – pri­si­mi­nė šei­mi­nin­kė.

Mo­te­ris pa­sa­ko­jo, kad, at­ra­ki­nus du­ris, vy­ras ru­sų kal­ba pa­klau­sęs, kur yra vai­kas. Neat­sik­lau­sęs, ar ga­li įei­ti, pa­su­ko tie­siai į vo­nios kam­ba­rį, pa­ga­vęs ber­niu­ką, at­si­tem­pė jį į ko­ri­do­rių.

„Sū­nus su­žiop­čio­jo, pa­si­kei­tė vei­do spal­va. Pri­puo­liau prie jo, pa­mė­gi­nau at­plėš­ti, bet vy­ras ma­ne nu­bloš­kė“, – Bi­ru­tė ro­dė nu­broz­di­ni­mo žy­mę.

Vy­ras, anot mo­ters, gru­biai lie­pęs paaug­liui klaup­tis ir at­si­pra­šy­ti, rei­ka­la­vęs tuč­tuo­jau au­tis ba­tus.

B. Mont­vi­lai­tė sa­kiu­si, kad nie­kur sū­naus ne­leis, ap­ka­bin­da­ma ban­dė jį su­lai­ky­ti, ta­čiau ne­ga­lė­jo.

M. Tu­ka­cins­ka­ja, anot bu­to šei­mi­nin­kės, ste­bė­jo, kaip te­ro­ri­zuo­ja­mas jos vai­kas.

Įvy­kiai kie­me šo­ki­ra­vo

B. Mont­vi­lai­tė šo­ku­si ieš­ko­ti mo­bi­lio­jo – įtam­pa bu­vo to­kia di­de­lė, kad sun­kiai se­kė­si su­rink­ti 112.

Į laip­ti­nę iš­bė­go ba­so­mis, šauk­da­ma ope­ra­to­rei, jog rei­ka­lin­ga po­li­ci­ja.

Moteris pasakojo, kad pro laiptinės langą ji pamatė, kaip buvo mušamas jos vaikas. Detales ji papasakojo teisėtvarkos pareigūnams.

„Kai­my­nas skriaudiką mė­gi­no su­tram­dy­ti, bet ne­sėk­min­gai“, – pa­sa­ko­ja B. Mont­vi­lai­tė.

Pa­sak jos, mušamas vai­kas ėmė vem­ti.

Kai­my­nai pa­sa­ko­jo, kad vai­kas bu­vo mu­ša­mas ne tik lau­ke, bet ir laip­ti­nė­je, pa­ke­liui į kie­mą.

Su­muš­tam paaug­liui pri­rei­kė grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos: jam diag­no­zuo­ti dau­gi­niai kū­no su­mu­ši­mai, nu­broz­di­ni­mai, ant kak­lo eks­per­tai už­fik­sa­vo smau­gi­mo žy­mes.

Vai­kas, anot de­šimt­me­tį jį glo­bo­jan­čios po­nios Bi­ru­tės, ke­lias die­nas bi­jo­jo die­ną išei­ti į lau­ką, o nak­tį – mie­go­ti. Pri­rei­kė ra­mi­na­mų­jų.

In­ci­den­tas nei­gia­mai pa­vei­kė ir kie­mo vai­kus, ku­rių aki­vaiz­do­je ber­niu­kas su­muš­tas.

Anot re­dak­ci­jos kal­bin­tų ma­ža­me­čių tė­vų, ma­ty­ti vaiz­dai jiems su­kė­lė di­de­lį stre­są.

Nusk­riaus­to vai­ko glo­bė­ja Bi­ru­tė sa­kė, kad jos glo­bo­ti­nis bu­vo tal­žo­mas, dau­žo­mas ir spar­do­mas ne tik kie­me, vi­sų kai­my­nų aki­vaiz­do­je, bet ir jai pri­klau­san­čia­me bu­te.

Kal­ti­ni­mai ne­pa­sit­vir­ti­no

Tuo­jau po in­ci­den­to ėmė aiš­kė­ti lin­čo teis­mo prie­žas­tys. Po­nios Bi­ru­tės glo­bo­ti­nis bu­vo ap­kal­tin­tas ne­tin­ka­mu el­ge­siu su še­šia­me­čiu Mo­ni­kos Tu­ka­cins­ka­jos sū­nu­mi.

„Į jo­kius žmo­niš­ku­mo rė­mus ne­tel­pa toks el­ge­sys. Ga­lė­jom vis­ką iš­siaiš­kin­ti ra­miai, be skan­da­lo“, – sa­kė vais­tus, slo­pi­nan­čius ner­vi­nį šo­ką, iki šiol var­to­jan­ti Bi­ru­tė.

Po in­ci­den­to jai te­ko gy­dy­tis sta­cio­na­re.

61 me­tų glo­bė­jos at­žvil­giu dėl ne­tin­ka­mai at­lie­ka­mų pa­rei­gų – glo­bo­ti­nio chu­li­ga­niš­ko el­ge­sio – pra­dė­ta ad­mi­nist­ra­ci­nė by­la.

Ji nu­trauk­ta ne­sant pa­žei­di­mo su­dė­ties. By­lo­je „ne­ras­ta duo­me­nų, kad B. Mont­vi­lai­tė neauk­lė­tų sa­vo glo­bo­ti­nio, ne­si­rū­pin­tų juo“.

Kons­ta­tuo­ta, kad paaug­lys „nė­ra lin­kęs pa­žei­di­nė­ti vi­suo­me­nė­je nu­si­sto­vė­ju­sias tai­syk­les, o jo ga­li­mai pa­da­ry­tas pa­žei­di­mas te­bu­vęs vien­kar­ti­nis.“

13-me­tis tei­gia­mai ver­ti­na­mas ir kla­sės, ir už­kla­si­nė­je veik­lo­je.

„Ti­kiuo­si užau­gin­ti ge­rą žmo­gų, Lie­tu­vos pi­lie­tį“, – sa­kė po­nia Bi­ru­tė.

Ta­po įta­ria­mai­siais

Nut­rau­kus ad­mi­nist­ra­ci­nę by­lą, li­ko bau­džia­mo­ji. M. Tu­ka­cins­ka­jai ir K. Tu­ka­cins­kui pa­reikš­ti įta­ri­mai dėl fi­zi­nio skaus­mo su­kė­li­mo ma­ža­me­čiui. Vy­rui teks aiš­kin­tis ir dėl vie­šo­sios tvar­kos pa­žei­di­mo.

Nusk­riaus­to ber­niu­ko glo­bė­ja šio­je bau­džia­mo­jo­je by­lo­je pa­tei­kė ir 10-ies tūks­tan­čių li­tų ieš­ki­nį ne­tur­ti­nei ža­lai at­ly­gin­ti. Pa­sak Bi­ru­tės jos na­muo­se siau­tė­ju­si po­ra net neat­sip­ra­šė.

Šio­je by­lo­je su­ti­ko liu­dy­ti ne vie­nas in­ci­den­tą ma­tęs po­nios Bi­ru­tės kai­my­nas.

Įta­ria­mą­ja ta­pu­si at­li­kė­ja M. Tu­ka­cins­ka­ja „Šiau­lių kraš­tui“ pa­sa­kė: „Tas vai­kas – iš vai­kų na­mų. Kiek mes su­rin­ko­me in­for­ma­ci­jos, su juo daug pro­ble­mų“.

Konk­re­čiau paaiš­kin­ti in­ci­den­to de­ta­les Lat­vi­jo­je šiuo me­tu gy­ve­nan­ti dai­ni­nin­kė ne­pa­no­ro – sa­kė ne­vie­šin­sian­ti sa­vo šei­mos rei­ka­lų.

M. Tu­ka­cins­ka­jos mo­ti­na, gar­si dai­ni­nin­kė V. Ka­tuns­ky­tė sa­kė re­dak­ci­jai: „Na, neat­lai­kė žen­tui ner­vai.“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder