Viktorija Filiponenko toliau siekia išteisinimo

Viktorija Filiponenko toliau siekia išteisinimo

Trečiadienį Lietuvos apeliaciniame teisme pradėtas nagrinėti už vieno savo naujagimio nužudymą nuteistos klaipėdietės Viktorijos Filiponenko skundas, kuriuo ji prašo išteisinimo.

Kovo pabaigoje Klaipėdos apygardos teisme dviejų savo naujagimių dvynukų nužudymu kaltinta V. Filiponenko (gim. 1985 m.) nuteista gyvybės atėmimą vienam kūdikiui - jai skirta 10 metų nelaisvės. Nors moteriai grėsė griežtesnė bausmė, nepavyko įrodyti, jog ir antrasis vaikas buvo nužudytas - jis esą jau gimė negyvas.

Abu lavonėliai buvo rasti 2009 metų gegužės 4-osios ryte, po Motinos dienos, prie vieno Sausio 15-osios gatvės namo daugiabučio esančiuose šiukšlių konteineryje. V. Filiponenko sulaikyta tik 2010 metų gruodį Ispanijoje - nustatyta, kad ji ten slapstėsi. Į Lietuvą jos pargabenti iš karto nebuvo galima, mat mergina buvo nėščia, o 2011-ųjų vasarį pagimdė dvynukes, kurios šiuo metu globojamos Ispanijoje, o į Klaipėdą įtariamoji parvežta pernai balandį.

Teisme ji neigė savo kaltę.

Prasidėjus teismo procesui prokuroras paršė klaipėdietę įkalinti 14 metų, o kaltinamosios advokatas prašė ją išteisinti.

Apeliacinis teismas skundą toliau nagrinės spalį.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder