Viktorija Filiponenko nuteista už vieno kūdikio nužudymą

Viktorija Filiponenko nuteista už vieno kūdikio nužudymą

Penktadienį ryte nuosprendį išgirdo savo naujagimių dvynukų nužudymo kaltinta Viktorija Filiponenko. Ji 10 metų nelaisvės nuteista už vieno kūdikio nužudymą, dėl kito vaikelio gyvybės atėmimo jos kaltė neįrodyta - jis jau gimė negyvas, konstatavo ekspertai.

Į bausmės laiką įskaitytas ir suėmimo laikotarpis nuo 2010 metų gruodžio.

Teismas įrodė, kad V. Filiponenko slėpė nėštumą net nuo pačių artimiausių žmonių bei bendradarbių, likus iki gimdymo 3 mėnesiams jai pavyko tai nuslėpti ir nuo gydytojų.

Išteisinimo prašiusi kaltinamosios gynyba dar neapsisprendė, ar nuosprendį skųs, o 14 metų nelaisvės klaipėdietei prašęs prokuroras ir toliau sieks įrodyti, jog V. Filiponenko sulauktų bausmės ir už antrojo kūdikio nužudymą.

2009 metų gegužės 4-osios ryte, po Motinos dienos, prie vieno Sausio 15-osios gatvės namo daugiabučio esančiuose šiukšlių konteineriuose benamiai rado dviejų kūdikių kūnelius.

Pradėjus tyrimą dėl galimo jų nužudymo įtarimų šešėlis iš pradžių krito ant Tauragės rajono gyventojos Tamaros Miliūnienės, tačiau ši versija nepasitvirtino.

V. Filiponenko (gim. 1985 m.) sulaikyta tik 2010 metų gruodį Ispanijoje - nustatyta, kad ji ten slapstėsi. Į Lietuvą jos pargabenti iš karto nebuvo galima, mat mergina buvo nėščia, o 2011-ųjų vasarį pagimdė dvynukes, kurios šiuo metu globojamos Ispanijoje, o į Klaipėdą įtariamoji parvežta pernai balandį.

Ji svetur slapstėsi suplanuotai, bet merginos buvimo vietą pavyko nustatyti klausantis telefoninių pokalbių, bendradarbiaujant su Interpolu.

Skiriant bausmę V. Filiponenko atsižvelgta į teigiamą klaipėdietės charakteristiką,ji neteista ir nebausta administracine tvarka, psichologai merginą apibūdino kaip emociškai nebrandžią. Konstatuota, jog gimdymo metu ji patyrė didžiulį stresą ir kitus neigiamus išgyvenimus, tačiau ne tiek stiprius, jog būtų afekto būsenoje. Teismo teigimu, į nusikaltimą ją pastūmėti galėjo ir tai, jog dvynukų tėvas Karolis Simniškis su klaipėdiete draugavo paviršutiniškai, šeimos neplanavo ir bendros ateities nesiejo.

Baudžiamasis kodeksas už bejėgiškos būklės savo vaikų nužudymą numato laisvės atėmimą net iki gyvos galvos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder