antrankiai

Vietoj skolos - antrankiai

Nesutikęs palaukti, kol jam skolingas verslininkas sustiprės finansiškai ir grąžins nemažą sumą eurų, 38 metų klaipėdietis nesugalvojo nieko gudresnio, kaip juos išsireikalauti pasitelkus į pagalbą nusikaltėlius. Tačiau vietoj pinigų jam „įteikti“ antrankiai.

Su organizuotu nusikalstamumu kovojantys pajūrio policininkai sulaikė du savavaldžiavimu bei neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis dideliais kiekiais įtariamus klaipėdiečius. Už pirmąjį nusikaltimą gresia iki 5, už antrąjį - iki 8 metų nelaisvės.

Tyrimas prasidėjo, kai į teisėsaugininkus kreipėsi nekilnojamuoju turtu užsiimantis uostamiesčio verslininkas. Plėtodamas verslą vyras iš įvairių asmenų už palūkanas skolinosi nemažas sumas pinigų. Tarp jų ir iš 38 metų klaipėdiečio.

Kai pastarasis pareikalavo atiduoti paskolintus 123 500 eurų, verslininkas pareiškė, kad šiuo metu to padaryti negali, nes tiesiog neturi pinigų.

Kreditorius laukti nenorėjo, tačiau dėl skolos atgavimo kreipėsi ne į teismą, o į organizuotam nusikaltėlių pasauliui priskiriamus asmenis. Po to verslininkui prireikė teisėsaugininkų pagalbos. Jis pranešė, kad bijo dėl savo ir šeimos narių sveikatos, nes jam grasinama fiziniu susidorojimu ir turto sunaikinimu.

Policininkai sulaikė pinigus paskolinusį klaipėdietį ir jo bendrininku tapusį anksčiau jau teistą 37 metų Vladimirą F., pastarojo garaže rastas revolveris ir 184 šoviniai. Per kratą pirmojo vyro namuose aptikta narkotinė medžiaga - kanapės. Įtariamieji dviem paroms uždaryti į areštinę. Po to teismas jiems skyrė švelnesnes už suėmimą kardomąsias priemones.

Taip pat rasti ir dokumentai, patvirtinantys verslininko finansinius įsipareigojimus kreditoriui. Neatmesdami galimybės, kad nukentėjusiajam pasiskundus policijai gali būti apkaltinti turto prievartavimu, įtariamieji jais tikėjosi pridengti savo neteisėtus veiksmus.

Pareigūnai planuoja pabendrauti ir su jiems gerai žinomu 66 metų Klaipėdos gyventoju. Prieš dešimtmetį sulaikytai mašinų vagių gaujai (sugebėjusiai pavogti VSD priklausantį automobilį) vadovavusio vyro pavardė pastaraisiais metais figūravo dėl savavaldžiavimo, neteisėto disponavimo narkotikais ir nešaunamuoju ginklu, turto prievartavimo bei atvirosios vagystės pradėtuose tyrimuose. Turima duomenų, kad būtent šis klaipėdietis ir yra pagrindinis minėtos skolos atgavimo neteisėtais metodais veikėjas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder