Vietoj degalų automobilio bake muitinės pareigūnai aptiko... vandenį

Vietoj degalų automobilio bake muitinės pareigūnai aptiko... vandenį

Kovo 5-osios ankstų rytą per Medininkų kelio postą krovininiu automobiliu su puspriekabe iš Lietuvos išvykstantis Rusijos pilietis V. A. žodžiu deklaravo, kad transporto priemonės kuro bake gabena 800 litrų dyzelino. Muitininkai, atliekantys degalų kontrolę, nusprendė patikrinti šio vilkiko baką ir vietoj dyzelino aptiko jame...vandenį.

Šis akibrokštas muitininkams nesukėlė didelės nuostabos, kadangi nuo vasario 14 d. muitinei sustiprinus iš trečiųjų šalių įvežamų degalų kontrolę, toks sukčiavimo atvejis – jau ne pirmas. 

Tą pačią dieną Medininkų kelio poste Lietuvos – Baltarusijos sieną krovininiu automobiliu „DAF“ kirtęs Lenkijos pilietis A. G. nurodė stacionariuose bakuose įvežantis 1480 l kuro. Tačiau posto inspektoriams kilus įtarimų ir atlikus degalų matavimus nustatyta, jog tikrasis gabenamas kiekis yra 1740 l kuro.

Abiems vilkikų vairuotojams už neteisingą duomenų pateikimą muitinei surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Nuo vasario mėnesio vidurio Lietuvos muitinei vykdant sustiprintą degalų iš trečiųjų šalių kontrolę užfiksuoti ne tik kuro nupylimo, bet ir įvairūs kitokie vairuotojų sukčiavimo  atvejai, kai siekiama pasipelnyti iš lengvatinėmis sąlygomis įvežto kuro. Gudraujama įvairiai – nurodant klaidingus odometro rodmenis ar kuro kiekius, skirtingai pildant tos pačios deklaracijos egzempliorius ar bakuose vežant ne tai, kas deklaruota.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder