Vidmantui Armonui teismas skyrė piniginę baudą

Vidmantui Armonui teismas skyrė piniginę baudą

Klaipėdos miesto apylinkės teismas kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu tarnyba kaltintam buvusiam Valstybinės teismo medicinos tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjui Vidmantui Armonui skyrė subendrintą 20 tūkst. 280 litų piniginę baudą.

Kartu su buvusiu valstybės tarnautoju nuteistas ir du kartus kyšį jam davęs asmuo - jis į valstybės biudžetą turės sumokėti 3120 litų.

Bylos duomenimis, 46 metų buvęs medicinos ekspertas V. Armonas buvo kaltinamas tuo, kad būdamas valstybės tarnautoju, už greitesnį mirusiųjų palaikų tyrimo atlikimą nuo 2013 m. balandžio iki rugpjūčio mėnesio ne kartą iš suinteresuotų asmenų priėmė piniginį atlygį. Kyšio sumos svyruodavo nuo 130 iki 500 litų.

Jis taip pat kaltintas ir piktnaudžiavęs tarnyba, t. y. netinkamai apiforminęs mirties liudijimus bei mirusiesiems atliktus medicininius tyrimus mirties priežasčiai nustatyti, nereikalaudamas už jų apmokėjimą pagrindžiančių dokumentų, dėl ko valstybė patyrė didelę neturtinę žalą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnų atliktam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras tyrimą baigė supaprastinto proceso tvarka, t. y. surašęs pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Jame prokuroras valstybės tarnautojui už padarytas nusikalstamas veikas siūlė skirti 250 MGL dydžio, t. y. 32,5 tūkst. litų baudą.

Teismas pripažino valdininką kaltu dėl padarytų 19 apysunkių nusikaltimų ir vieno baudžiamojo nusižengimo, o skirdamas bausmę atsižvelgė į kaltinamojo baudžiamąją atsakomybę lengvinančias aplinkybes - tai, kad jis pripažino padaręs jam inkriminuotas nusikalstamas veikas, davė parodymus, atitinkančius esmines bylos aplinkybes, kritiškai vertino savo elgesį ir išgyveno dėl pasekmių.

Teismas, subendrinęs bausmes bei įstatymo numatyta tvarka paskirtą bausmę sumažinęs trečdaliu ir įskaitęs jau išbūtą sulaikymo laiką, paskyrė galutinę 156 MGL dydžio, t. y. 20 tūkst. 280 litų baudą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder