Vidas Mačiulis: vandalai Kauno žurnalistų namus suniokojo be jokio gailesčio

Vidas Mačiulis: vandalai Kauno žurnalistų namus suniokojo be jokio gailesčio

Daugiau nei tris valandas pirmadienį darbavosi Kauno policijos pareigūnai, tirdami įkalčius, kurių gausiai paliko naktį iš sekmadienio, tikėtina, tarp 2 ir 3 valandos, nežinomi įsibrovėliai, suniokoję Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus patalpas.

Į pačiame miesto centre, V.Putvinskio gatvėje esantį daugiau nei 150 metų, prie Žaliakalnio šlaito prigludusį restauruotą mūrinuką jie pateko per terasą, išmušę langą antrajame pastato aukšte. Būdami viduje, išjungė vietinę signalizaciją, laidinį telefoną, ir pradėjo piktybišką veiklą.

„Tokio vaizdo nebuvau iki šiol matęs, - negreit atsitokėsiu. Net nenumanau, kas iš tikrųjų galėjo sukelti įniršį, kad kažkam prireiktų niokoti Kauno žurnalistų namus. Nežinau, ką galima įtarti, gal gretimam name esančio naktinio klubo kokius apdujusius lankytojus, gal ką kitą ar kitus?



Reikia savo akimis pamatyti, kaip kol kas viskas viduje atrodo: sudaužyta, subadyta, suplėšyta, išmėtyta, sutrypta visa, kas reikalinga televizijos bei interneto žurnalistų darbui. Paliko tik filmuojant televizijos reportažus mano vilkimus kostiumus. Ant fotelio numestas „išrakinėtas" naujausio modelio kompiuteris, kuriame sukaupti ne tik LŽS Kauno apskrities skyriaus duomenys, bet ir internetinės svetainės „kaunozurnalistai.lt" paruoštos publikacijos, nuotraukos, piešiniai. Stalčiuose ir lentynuose laikyti dokumentai nuklojo grindis, mėtosi daugybė aplaužytų DVD diskų bei DV kasečių. Kabinete, ant kurių durų iškaba „Krepšinio pasaulyje", sudaužyti trijų televizorių ekranai, taip pat du kompiuterio monitoriai, nuo televizijos laidų montavimo stalo numesti „Betacam" ir DVK magnetofonai.

Kol kas viskas taip ir yra, kaip aptikome balandžio 1-osios rytą. Šiandien stiklinsim išdaužtus langus, paskui tvarkysimės. Smogė mums, žmonėms, kuriuos profesiją įpareigoja būti jautrius, dėmesingus svetimoms bėdoms, labai bjauriai, iš pasalų, - atsigauti išties sunku", - antradienį naujienų agentūrai ELTA pasakojo LŽS Kauno apskrities skyriaus ilgametis vadovas, sporto žurnalistas Vidas Mačiulis.

Jo žmona Teklė Mačiulienė („Ūkininko patarėjo" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja) pridūrė, kai telefonu išgirdo, kas Velykų naktį atsitiko, nepatikėjo gauta žinia. Ir vyrą ramino niekur neskubėti, nes esą balandžio 1-ąją kažkas sumanė jį apgauti, pameluodamas apie Žurnalistų namų suniokojimą. O paskui abiem prireikė stiprių vaistų.

„Šokas tikrai buvo pamačius, kas įvyko. Keisčiausia - tai, kad niekas nedingo, net ir atvirai pastatyta tris tūkstančius litų kainuojanti vaizdo kamera. Kiek nuostolių iš tikrųjų padaryta, dar nesuskaičiavome. Gal kas ir dingo, - tame chaose ne iš karto suprasi.

Tik mums neįmanoma suvokti tų vandalų logikos, - jei kažkas nepatinka,- kuo kalta aparatūra? Kad taikyta tik žurnalistams, - matyti, nes pirmame aukšte jie nei ką niokojo, nei daužė. Ten patalpos išnuomotos kavinukei. Kai baigė savo juodus darbus viršuje, nusileido į pirmą aukštą ir atsirakinę iš vidaus virtuvės duris - spruko laukan", - sakė Eltai T. Mačiulienė.

Žurnalistai viliasi, kad naktiniai vandalai bus išaiškinti ir surasti, nes rūpestingi policijos pareigūnai jų piktadarystės vietoje surado ne vieną įkalti, o svarbiausia - įsibrovėlių paliktų pėdsakų kraujo, pagal kurį bus nustatytas DNR.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas V. Mačiulis prasitarė, jog neduoda ramybės svarbiausias klausimas, už ką toks kerštas?

„Ar tai už internetinės svetainės publikacijas, o gal už gėdingą „Žalgirio" pralaimėjimą penktadienį Eurolygos rungtynes Berlyne? Abejoju, nes nei aš, nei skyriaus valdyba niekam blogo nepadarė ir niekas negrasino. Man atrodo, kad čia „darbavosi" prie mūsų pastato prisiglaudusio triaukščio , kuriame veikia naktinis klubas „MOJO Lounge" , neblaivūs ar narkotikų paveikti lankytojai.

Beje, gal kiti, o gal tie patys Kauno žurnalistų namus suniokoję piktadariai Velykų naktį prie minėto klubo dar išdaužė ir trijų automobilių langus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder