Verslininko žudikas suimtas trims mėnesiams

Verslininko žudikas suimtas trims mėnesiams

Verslininko Vilmanto Dundulio nužudymu įtariamam klaipėdiečiui Klaipėdos miesto apylinkės teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę - suėmimą trims -mėnesiams.

"Teismas patenkino prokuroro prašymą ir skyrė įtariamajam kardomąją priemonę - suėmimą trims mėnesiams", - Eltai sakė Klaipėdos miesto apylinkės teismo atstovas ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Kęstutis Butvydas.

Teismas, išanalizavęs pateiktą ikiteisminio tyrimo medžiagą, įtariamojo parodymus, nustatė, kad yra pakankamas pagrindas manyti, jog M. J. (gimė 1988 m.) būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti itin griežtos laisvės atėmimo bausmės už šį tyčinį nusikaltimą, gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo. Taip pat teismas atsižvelgė ir į visuomenei kylančią grėsmę - įtariamasis laisvėje gali daryti naujus analogiško pobūdžio nusikaltimus, nes jis jau buvo teistas už sunkaus nusikaltimo padarymą.

Teismas, įvertinęs šias aplinkybes, ir tai, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl labai sunkaus nusikaltimo, už kurį gresia tik vienintelė laisvės atėmimo bausmė, konstatavo, kad siekis užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą, įtariamojo dalyvavimą procese ir užkirsti kelią naujų nusikaltimų darymui gali būti įgyvendintas tik paskyrus M. J. griežčiausią kardomąją priemonę - suėmimą.

Nutartį per 20 dienų nuo jos priėmimo įtariamasis ir jo gynėjas gali apskųsti Klaipėdos apygardos teismui

Pats įtariamasis buvo atvesdintas į teismą. Jo advokatė Eugenija Galatiltienė žurnalistams sakė, kad įtariamasis gailisi.

53 metų V. Dundulis buvo nušautas antradienio popietę Klaipėdos centre, Danės g. 33 esančiame daugiabučiame name. Jo kūnas rastas bute, kuriame V. Dundulis gyveno su savo motina.

Labai sunkiam, rezonansiniam nusikaltimui atskleisti buvo pasitelktos ir gausios Lietuvos kriminalinės policijos biuro bei kitų Klaipėdos apskrities VPK padalinių pajėgos. Ketvirtadienio vakarą sulaikant įtariamąjį, dalyvavo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" kovotojai.

Sulaikomas vyras pasipriešino pareigūnams. Pas jį aptiktas pagrobtas užtaisytas pistoletas ir dar viena dėtuvė su šoviniais.

Klaipėdos apskrities VPK duomenimis, įtariamasis anksčiau teistas už ginkluotą juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą. Už 2009 m. rudenį įvykdytą nusikaltimą jam buvo paskirti 4 metai laisvės atėmimo, 2013 m. rudenį 1988 metais gimęs klaipėdietis buvo paleistas iš pataisos namų.

Įtariamasis buvo uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už tyčinį nužudymą pagal Baudžiamąjį kodeksą numatomas laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų. Už tyčinį nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis numatomas laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder