Verslininkas su nusikaltėliais toli nenuėjo

Verslininkas su nusikaltėliais toli nenuėjo

Paaiškėjo, kad vakar Klaipėdos centre sulaikytas vyriškis yra verslininkas, prieš kurį laiką susidėjęs su žinomais nusikaltėliais ir tapęs vienu iš jų.

Trečiadienį per pietus Klaipėdos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai prie Biržos tilto praeivių akivaizdoje iš juodo BMW automobilio ištraukė vyriškį ir išsivežė.

Pasirodo, jog tai - krovinių gabenimu užsiimančios bendrovės vadovas ir savininkas 34 metų Egidijus M. Tačiau teisėsaugai jis parūpo ne dėl verslo, o dėl narkotikų kontrabandos stambiu mastu - manoma, kad anksčiau kartu su įvairiais kroviniais į Rytų ir Vakarų Europą keliaudavo ir nemaži kiekiai kvaišalų. Vienas toks anksčiau įkliuvo Skandinavijoje.

Penktadienį teismo bus prašoma leisti Egidijų M. suimti maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui.

Anksčiau vyrui neblogai sekėsi verslas, tačiau šiuo metu skolų prispausta jo įmonė bankrutuoja. Verslininkas prie kvaišalų prekybos prisidėti ir pinigų tokiu būdu prasimanyti nusprendė tada, kai jo keliai susikirto su gerai teisėsaugai pažįstamais nusikaltėliais: Meška pravardžiuojamu Ruslanu M. (gim. 1973 m.), anksčiau teistu bent penkis kartus (už plėšimą, turto prievartavimą, teismo įpareigojimų nevykdymą, vagystes su turto sunaikinimu bei automobilių vagystes), ir Mindaugu L. (gim. 1975 m.), pravarde LM.

Antradienį sulaikytas ir ketvirtadienį 3 mėnesiams suimtas dar vienas su šia grupuote siejamas vyriškis - anksčiau ne kartą teistas ir prieš pusmetį iš įkalinimo įstaigos grįžęs 39 metų D. V., kurio namuose Trušeliuose rasta heroino bei kanapių ir jų dalių.

Manoma, jog sulaikytų asmenų bus ir daugiau.

Neoficialiai teigiama, jog ši gauja norėjo tapti galingiausia Klaipėdos nusikalstamame pasaulyje, jos nariai nesistengė likti šešėlyje, susitikinėjo viešose vietose, važinėjo prabangiais automobiliais. Nedori jų darbai paaiškėjo po ilgalaikio sekimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder