Verslininką išgąsdino mirtini šūviai

Verslininką išgąsdino mirtini šūviai

Žudikų taikiniu tapusių pajūrio verslininkų Valerijaus Fedorcovo bei Vladislavo Polegoškos buvęs verslo partneris, su jais piktuoju išsiskyręs bei teismuose bylinėjęsis Terlanas Ibragimovas kategoriškai atmeta bet kokias sąsajas su šiuo nusikaltimu. Vyras tikina jaučiąs realią baimę ir dėl savo gyvybės.

„Respublika“ rašė, kad gegužės 8 d. naktį kelio Klaipėda-Palanga 19 kilometre, netoli posūkio į Nemirsetą, įvykdytas pasikėsinimas į du su jūriniu verslu bei jūreivių įdarbinimu užsienyje susijusius verslininkus.

Nusikaltėlių kulkos kliudė iš užsienio grįžtančius 59 metų Valerijų Fedorcovą ir 53 metų Vladislavą Polegošką. Šis nuo patirtų šautinių žaizdų mirė iš karto. Sunkiai sužeistas V.Fedorcovas nuvežtas į ligoninę ir ten iki šiol gydomas.

Teisėsaugininkai iš karto pranešė, kad tiriamos įvairios šio nusikaltimo versijos - nuo verslo reikalų, susijusių su nušautojo bei sužeistojo bylinėjimusi teismuose, iki užsakomosios žmogžudystės.

V.Polegoška buvo jūreivių įdarbinimu užsienyje užsiimančios UAB „Askoldas“ bendraturtis ir kelių laivų savininkas, V.Fedorcovas - šios bendrovės vadovas. Jis vadovauja ir UAB „Aurora Shipping“.

Šių verslininkų pavardės figūravo keliose teismuose nagrinėtose civilinėse bylose. Abu jie aiškinosi finansinius reikalus su buvusiu verslo partneriu T.Ibragimovu, su kuriuo įsteigė „Aurora Shipping“, valdė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje registruotas bendroves.

Pastarasis verslininkas klaipėdiečius kaltino neteisėtu vandens transporto paslaugas teikiančios bendrovės, kuriai priklauso krovininis jūrų laivas, akcijų užvaldymu ir pašalinimu iš verslo, tačiau teisme to neįrodė.

O šie teigė, kad buvęs verslo partneris neva sukčiaudamas pasisavino apie 2 milijonus eurų.

Ketvirtadienį su 37 metų T.Ibragimovu „Respublika“ susitiko Klaipėdos miesto apylinkės teisme.

„Mane kaltina tuo, kad aš neva iš savo įkurtos ir Anglijoje registruotos bendrovės „Fingood LLP“, į kurią investavau tris milijonus eurų, pasisavinau per milijoną eurų. Negana to, nors tai dar neįrodyta, pareigūnai atlieka tyrimą dėl šių neva neteisėtai įgytų pinigų legalizavimo“, - sakė šiuo metu lengvųjų automobilių restauravimu ir konsultavimu nekilnojamojo turto klausimais užsiimantis verslininkas.

Pasak T.Ibragimovo, būtent ši jo firma paskolino pinigų V.Polegoškos valdytai, šiuo metu jau likviduotai bendrovei „Afalitos laivų menedžmentas“.

„Už juos įsigyti du laivai, kurie vėliau stebuklingu būdu iš Lietuvos jurisdikcijos „perplaukė“ į Kipro“, - pasakojo T.Ibragimovas.

Apie vieno iš buvusių verslo partnerių nušovimą, o kito sužeidimą T.Ibragimovas sužinojo iš pažįstamų.

Vyras tikina su jais nebendravęs penkerius pastaruosius metus, tad nieko nežinąs, kuo jie užsiėmė pastaruoju metu.

„Vladislavas Polegoška buvo geras žmogus. Gaila jo. Kai sužinojau, pajutau baimę ir dėl savęs bei artimųjų. Kilo klausimas, iš kur prasidėjo, kokie ryšiai ir interesai čia supainioti. O gal kokiu nors kampu tai gali paliesti ir mane“, - sakė T.Ibragimovas.

Dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai su T.Ibragimovu kol kas nebendravo.

Pasak tyrimą kontroliuojančio prokuroro Ruslano Ušinsko, po sužeidimo sveikstantis V.Fedorcovas apklaustas, kiek leidžia jo sveikata. Ką papasakojo verslininkas, neatskleidžiama.

Šį nusikaltimą galėję įvykdyti įtariamieji kol kas nenustatyti. Jų lietuviams ieškoti padeda ir Latvijos teisėsaugininkai, nes neatmetama galimybė, kad žudikai paspruko į šią šalį.

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder