Vandalai nuniokojo Signatarų alėją

Vandalai nuniokojo Signatarų alėją

Vos prieš metus Šiauliuose atidarytoje Signatarų alėjoje - vandalizmo aktas. Nežinomi atgrubnagiai išrovė ir išvartė medžius, išlaužė ąžuoliukų atramas, nuterliojo signatarų atminimo lentas.

Tai, kad Lieporių parke esančioje alėjoje siautėjo vandalai, aplinkiniai gyventojai pastebėjo ketvirtadienio rytą. Žmonės apie tai informavo policiją ir Šiaulių miesto savivaldybę. Padaryta turtinė žala įvertinta daugiau nei 480 eurų.

Nežinomiems nedorėliams užkliuvo vos prieš savaitę, Šiauliams švenčiant 781 gimtadienį, alėjoje pasodinti nauji ąžuoliukai ir atidengtos atminimo lentos 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarams. Apie nuniokotą Signatarų alėją sužinoję savivaldybės atstovai suskubo atsodinti išrautus ąžuoliukus ir sutvarkyti nusiaubtą aplinką - vandalų šėlsmo paliktų pėdsakų alėjoje vakar jau beveik nebuvo nė žymės.

Šiaulių miesto ir aplinkos skyriaus vedėja Eglė Bružienė „Vakaro žinioms“ sakė, kad tai - jau ne pirmas atvejis, kai piktos valios žmonėms užkliūva įvairiose miesto erdvėse pasodinti nauji medeliai. „Tačiau tokio masto išpuolio ir dar tokioje reprezentacinėje vietoje iki šiol Šiauliuose tikrai nėra buvę, - teigė vedėja. - Daliai visuomenės dar tikrai trūksta kultūros. Galime tik svarstyti, kam tie medeliai užkliuvo: ar paaugliams iš nesubrendimo, ar girtiems suaugusiesiems, ar dar kam nors. Aišku viena - sveiko proto žmogus taip pasielgti negalėtų.“

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder