Trejus metus išlaikymo vaikams nemokėjusiam vyrui iškelta byla

Užstatą už buvusį "Jūros" vadovą sumokėjo uošvis

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė nutartį kardomąją priemonę suėmimą kaltinamajam Aurelijui Simaškai baudžiamojoje byloje dėl valstybės turto iššvaistymo stambiu mastu pakeisti piniginiu 70 tūkst. Lt užstatu.

A. Simaška buvo paleistas teismo salėje.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme po ilgosios pertraukos buvo tęsiamas baudžiamosios bylos nagrinėjimas, kurioje 5 įtariamieji kaltinami buvusios įmonės "Jūra" turto iššvaistymu stambiu mastu 1995-1996 metais.

Bylos nagrinėjimas buvo atidėtas maždaug 2 metams, nes A. Simaška už cigarečių kontrabandą bei mokesčių nemokėjimą beveik dvejus metus buvo kalinamas Vokietijos kalėjime. Baigiantis 2004-iesiems, jis paleistas už gerą elgesį.

Tiesa, ir vakar byla buvo atidėta, nes į teismo posėdį neatvyko vienas iš kaltinamųjų Arvydas Kiltinavičius.

Nors pastarajam yra skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos, jam įteikti šaukimo atvykti į teismą nepavyko.

Iš teismo salėje esančiųjų niekas neturėjo duomenų apie jo buvimo vietą.

Teismas nutarė padaryti pertrauką ir kaltinamąjį prievarta atvesdinti į kitą posėdį sausio 26 d.

Garsų Lietuvos lenktynininką A. Simašką vakar į teismo posėdį atlydėjo konvojus. Jis buvo pristatytas iš areštinės, nes teismas pernai gruodžio 1 d. buvo skyręs jam kardomąją priemonę suėmimą 3 mėnesiams.

A. Simašką ginanti advokatė Gražina Mauručaitienė vakar pateikė teismui prašymą pakeisti kardomąją priemonę suėmimą švelnesne - 50 tūkst. Lt užstatu. Beje, tokį prašymą pernai gruodžio 28 d. teismas atmetė.

Advokatė prašė teismo atsižvelgti į tai, kad A. Simaška turi nuolatinę gyvenamąją vietą, šeimą, darbą viename vairavimo centre, kuriame yra laukiamas grįžtant, pagaliau į jo sutrikusią sveikatos būklę.

Teisėja pasiteiravo apie baudžiamosios bylos Kaune, kur A. Šimaška taip pat buvo kaltinamas didelės vertė turto iššvaistymu, eigos, tačiau advokatė pranešė, jog ši byla neseniai buvusi nutraukta.

Teismo pareikalautas 70 tūkst. Lt užstatas buvo sumokėtas nepraėjus net pusvalandžiui. Pateikti du kvitai: vienas - 50 tūkst., kitas - 20 tūkst. Lt.

Pinigus sumokėjo A. Simaškos sugyventinės tėvas.

Buvęs gydytojas A. Simaška yra kaltinamas kaip dabar jau likviduotos valstybinės žvejybos laivyno įmonės "Jūra" komercijos direktorius ir vėliau, paskelbus įmonės bankrotą, kaip jos administratorius.

Eidamas tokias pareigas esą jis neišreikalavo iš privačių bendrovių sumokėti už laivų nuomą, leido dar naujas laivų detales nurašyti kaip metalo laužą ir t. t.

Iš viso pagal kelis šios bylos epizodus A. Simaška kaltinamas padaręs "Jūrai" per 4,5 mln. Lt žalą.

Dalia BIKAUSKAITĖ

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder