
Užsidegus riebalams viena klaida gali kainuoti itin brangiai
Valgį gaminęs vyras ėmė panikuoti, kai puode pasirodė liepsna ir mėgino jį išmesti pro langą. Tačiau karštas puodas krito jam iš rankų. Žmogus apsipylė degančiais riebalais. Apdegė rankos ir kojos, tad prireikė medikų pagalbos. Taip pat apsvilo ir virtuvinė užuolaida.
„Ką daryti, jeigu puode ar keptuvėje užsidegė riebalai? Jokiu būdu jų negalima gesinti vandeniu, nes gali įvykti sprogimas ir namuose kilti gaisras. Pirmiausia išjunkite dujas ar elektrą viryklėje ir puodą ar keptuvę uždenkite dangčiu ar storu audiniu, kad į vidų nepatektų oras", - rašoma Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos pranešime spaudai.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet nuo svylančio maisto jau kilo 477 gaisrai.
„Kad jūsų namai būtų saugūs, nelaikykite virtuvėje degių medžiagų, nestatykite viryklės prie užuolaidų, nes jos netikėtai gali užsiliepsnoti, nelaikykite virtuvėje nereikalingų daiktų, baldų, makulatūros", - pataria ugniagesiai.
Rašyti komentarą