Už žmogžudystę nuteisto politiko ieško sekliai

Už žmogžudystę nuteisto politiko ieško sekliai

Policija prašo pagalbos ieškant už dviejų kalvarijiečių nužudymą nuteisto 39 m. marijampoliečio Algirdo Geležiaus. Paskelbta tarptautinė paieška. Prieš pustrečio mėnesio Apeliacinis teismas marijampoliečiui skyrė 14 metų laisvės atėmimo bausmę. A. Geležius turėjo būti suimtas nuo nuosprendžio paskelbimo. Į posėdį jis nebuvo atvykęs, todėl liko laisvėje ir turėjo galimybę pasislėpti.

Kauno apygardos teismas 2009 m. A. Geležių buvo išteisinęs, bet, Apeliacinio teismo kolegijos nuomone, išteisindamas A. Geležių teismas padarė nepagrįstą išvadą, esą jo dalyvavimas padarant šį nusikaltimą neįrodomas, nes nėra rasti nužudytųjų kūnai ir ginklas. Apeliacinis teismas mano esant pakankamai įrodymų, kad A. Geležius tyčia žiauriai nužudė du bejėgiškos būklės žmones. Teismas taip pat priteisė nukentėjusių šeimoms po 150 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. A. Geležiui teko atsakyti ir už tai, kad 2006 m., būdamas areštinėje, jis pasiūlė ir pažadėjo duoti 20 tūkst. litų kyšį valstybės tarnautojui, kad šis nevykdytų aktyvių bylos tyrimo veiksmų ir padėtų pakeisti kardomąją priemonę švelnesne.

A. Geležius kaltinamas 1994 m. pavasarį žiauriai kankinęs, o vėliau nužudęs du kalvarijiečius, kurie neva buvo apvogę jo brolį. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Marijampolės rajono policijos komisariate. Nenustačius galimų įtariamųjų, tyrimas įstrigo ir galiausiai buvo nutrauktas. Nusikaltimo nagrinėjimas vėl atnaujintas po dešimties metų, kai kalėjime atsidūręs A. Geležiaus pusbrolis Algirdas Vasiliauskas priminė nusikaltimą. Bylą perėmę Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos pareigūnai iš naujo ėmė rinkti duomenis, ieškoti liudininkų.

Įrodymų, kad nusikaltimą padarė A. Geležius, buvo surinkta pakankamai. Taip susiklosčius aplinkybėms, 2005 m. A. Geležius spruko iš Lietuvos ir pasislėpė užsienyje. Jis buvo patekęs į Lietuvos policijos ieškomiausių asmenų sąrašą. 2006 m. įtariamasis netikėtai sugrįžo ir atvyko į prokuratūrą.

Kalvarijoje A. Geležius žinomas kaip verslininkas, sportininkas ir politikas. Jis vadovavo Liberalų demokratų partijos Kalvarijos skyriui (šiuo metu „Tvarka ir teisingumas“), buvo išrinktas į Kalvarijos savivaldybės tarybą. 2006 m. A. Geležius, paaiškėjus, kad policija ieško jo dėl žmogžudystės, iš partijos buvo išmestas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder