Už žiaurų nužudymą - 15 metų nelaisvės bausmė

Už žiaurų nužudymą - 15 metų nelaisvės bausmė

Už Panevėžio priemiestyje nukankintą bejėgišką įkaitą, tapusį žiaurių pasityčiojimų auka, skirti žudikui 15 metų laisvės atėmimo bausmę nusprendė baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas.

Už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis valstybinį kaltinimą nagrinėjant teisme šią nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą palaikę Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai teisiamajam siūlė skirti trejais metais griežtesnę - 18 metų laisvės atėmimo bausmę.

Pasityčiojimo veiksmuose kartu su nuteistuoju G. P. dalyvavusiai jo nepilnametei draugei taip pat teko atsakyti baudžiamąja tvarka, nes septyniolikmetė mergina, kaip buvo nustatyta per tyrimą, taip pat dalyvavo netesėtai atimant laisvę panaudojus smurtą ir sukeliant pavojų žmogaus gyvybei ir sveikatai. Merginai paskirta aštuonių mėnesių ir 20 dienų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas vieneriems metams ir šešiems mėnesiams. Nepilnametei taip pat paskirta auklėjamojo poveikio priemonė - 60 valandų nemokamų darbų ir elgesio apribojimas dešimčiai mėnesių, ji įpareigota būti namuose nuo 22 val. iki 7 val. ryto, dalyvauti valstybinių ir nevalstybinių įstaigų ir organizacijų rengiamose socialinio ugdymo ir reabilitacijos programose.

Didelį visuomenės susidomėjimą sukėlęs nusikaltimas Panevėžio priemiestinėje Piniavos gyvenvietėje, susijęs su neteisėtu laisvės atėmimu, smurtu ir dėl sveikatos problemų negalėjusio pasipriešinti žmogaus kankinimu, pasibaigęs bejėgės aukos nužudymu, įvykdytas pernai pavasarį. Kovo 21-ąją vieno namų bute G. P. su dviem nepilnamečiais bendrininkais buvo uždaręs ir beveik dvi dienas prievarta laikė sveikatos problemų turėjusį kaimyną, mušė jį ir spardė kojomis, tyčiojosi ir kankino pasipriešinti negalėjusį bejėgiškos būklės žmogų. Vėliau auka dar buvo mušama, spardoma, jai surištos rankos, ant galvos užmautas polietileninis maišelis. Įkaito kaklas buvo aprištas virve, ir jis paliktas mirčiai užrakintame bute.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono komisariato pareigūnai.

Įstatymas tam, kas, panaudojęs smurtą ar sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ar sveikatai, neteisėtai atėmė laisvę kitam žmogui ilgiau nei 48 valandas, numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų.

Už bejėgiškos būklės žmogaus nužudymą kankinant įstatymas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder