Už tris išprievartautas nepilnametes - 7 metai pataisos namuose

Už tris išprievartautas nepilnametes - 7 metai pataisos namuose

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad tris mažametes mergaites išprievartavęs vilnietis septynerius metus praleis pataisos namuose, o nukentėjusiųjų artimiesiems turės atlyginti 15 tūkstančių eurų siekiančią neturtinę žalą.

Nustatyta, kad 41 m. vilnietis K. K. 2014 m. vasarą nepilnametes seksualiai išnaudojo savo namuose ir automobilyje, pasinaudojęs jų bejėgiškumu. Nuteistojo asmeniniame kompiuteryje taip pat rasta pornografinės medžiagos su išnaudojamu mažamečiu vaiku. Policijos pareigūnai iš K. K. bute esančio seifo paėmė daugiau kaip šimtą medžioklinių šovinių, kurių laikymui nuteistasis neturėjo leidimo.

"K. K. dėl padarytų nusikaltimų kaltę pripažino iš dalies. Teisme jis neigė, jog prieš mergaites naudojo prievartą ir kad neteisėtai namuose laikė šovinius. Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad K. K. padarė tyčinį labai sunkų, sunkų ir apysunkį nusikaltimus. Teismas įvertino ir tai, kad K. K. pripažino jam pareikštų nusikaltimų faktines aplinkybes, nesutiko tik su teisiniu jų vertinimu", - rašoma teismo išplatintame pranešime.

Nuosprendis per 20 dienų dar galės būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder