Už nužudytą žmogų -13 metų nelaisvės

Už nužudytą žmogų -13 metų nelaisvės

Lapkričio 19 d. Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija 13 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė V. M. už žmogaus nužudymą ir E. M. už žmogaus nužudymą dėl chuliganiškų paskatų, nukentėjusiajai I. B. solidariai iš nuteistųjų priteisė 3716,16 Lt turtinės ir 20 000 Lt neturtinės žalos atlyginimą.

E. M. ir V. M. nuteisti už tai, kad 2011 m. liepos 21 d. lauko sandėliukų masyve, būdami apsvaigę nuo alkoholio, veikdami bendrininkų grupe, V. M. su nukentėjusiuoju R. B. aiškinantis tarpusavio santykius dėl praeityje įvykusio konflikto, o E. M. pasinaudojant šia menkaverte dingstimi, t. y. dėl chuliganiškų paskatų, smurtavo prieš nukentėjusįjį. Teisėjų kolegija E. M. veiką kvalifikavo kaip nužudymą dėl chuliganiškų paskatų, nurodydami, jog E. M. ne dėl asmeninių paskatų, o tik dėl aiškaus žmogaus negerbimo, elementarių elgesio normų niekinimo, visai be dingsties prisijungė prie kaltinamojo V. M. pradėtų smurtinių veiksmų ir pradėjo smurtauti prieš nukentėjusįjį.

Nuteistieji E. M. ir V. M. savo kaltę neigė, teigdami, jog įvykio metu buvo įvykio vietoje, tačiau sužalojimus nukentėjusiajam padarė kiti tuo metu sandėliukų masyve buvę asmenys. Tačiau teisėjų kolegija remdamasi liudytojų parodymais, specialisto išvada bei kitas byloje surinktais įrodymais nustatė, jog kaltinamieji atliko smurto veiksmus prieš nukentėjusįjį, ir dėl šių veiksmų nukentėjusysis mirė.

Be to, E. M. ir V. M. nuteisti už tai, kad, pagrobė nukentėjusiajam priklausantį ir jo vardu išduotą Lietuvos Respublikos piliečio pasą, kurį V. M. ištraukė iš gulinčio ant žemės nukentėjusiojo drabužių kišenės ir padavė E. M.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Klaipėdos apygardos teismą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder