Už nužudytą žmogų - 14 metų nelaisvės

Už nužudytą žmogų - 14 metų nelaisvės

2012 m. gruodžio 5 d. Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 34 metų R. E. buvo kaltinamas dėl chuliganiškų paskatų tyčia nužudęs žmogų, 27 metų A. K. ir 27 metų M. N. kaltinami pažeidę viešąją tvarką.

Teismas nustatė, kad 2008 m. sausio 13 d. paryčiais Kretingos Rotušės aikštėje, šalia visą parą dirbančios alkoholinių gėrimų parduotuvės, veikdami bendrininkų grupe ir būdami apsvaigę nuo alkoholio, A. K. ir M. N. sukėlė muštynes dėl mažareikšmės dingsties, t. y. A. K. pareikalavo automobilyje sėdinčių jaunuolių parvežti namo ir sulaukė neigiamo atsakymo, o kilusio konflikto ir muštynių metu R. E. dėl chuliganiškų paskatų tyčia du kartus peiliu dūrė M. Ž. į nugarą ir krūtinę, dėl to jaunuolis ligoninėje mirė.

Ištyrusi ir įvertinusi byloje surinktus įrodymus, teisėjų kolegija konstatavo, kad jie visiškai patvirtina R. E. inkriminuotą kaltinimą dėl tyčinio nužudymo, o A. K. ir M. N. – inkriminuotą kaltinimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, ir vadovaudamasi bausmių skyrimo pagrindais paskyrė kaltinamiesiems atitinkamas bausmes.

M. N. pripažintas pažeidęs viešąją tvarką ir nubaustas 12740 Lt dydžio bauda. Į paskirtą bausmę įskaitytas suėmime išbūtas laikas ir nustatyta, kad paskirtą bausmę jis yra atlikęs.

A. K. pripažintas pažeidęs viešąją tvarką, subendrinus bausmes su ankstesniu kito teismo nuosprendžiu, nubaustas laisvės apribojimu dvejiems metams, įpareigojant nuteistąjį bausmės laikotarpiu būti namuose nuo 22.00 val. iki 06.00 val. ir per metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis. A. K. taip pat paskirta 2600 Lt dydžio bauda, iš jo nukentėjusiajam A. Ž. priteista 2000 Lt neturtinės žalos.

R. E. pripažintas nužudęs žmogų dėl chuliganiškų paskatų ir nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme. Iš šio nuteistojo nužudytojo mamai priteista 621 Lt turtinės ir 99397 Lt neturtinės žalos, nužudytojo žmonai – 5200 Lt turtinės ir 100000 Lt neturtinės žalos.

Taip pat tenkintas Valstybinės ligonių kasos civilinis ieškinys ir įstaigai iš nuteistojo R. E. priteista 5658,27 Lt, iš nuteistojo A. K. – 35,40 Lt gydymo išlaidų atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, paduodant skundą per Klaipėdos apygardos teismą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder