Už neteisingus kaltinimus reikalauja 100 tūkstančių

Už neteisingus kaltinimus reikalauja 100 tūkstančių

Antradienį Klaipėdos apygardos teisme buvo nagrinėjamas dvynukų nužudymu neteisingai apkaltintos moters civilinis ieškinys, kuriuo ji siekia iš valstybės prisiteisti 100 tūkst. litų.

Klaipėdos teisėsaugininkai 44 metų Tamarą Miliūnienę buvo sulaikę prieš dvejus metus, po uostamiestyje įvykdyto kraupaus nusikaltimo - 2009-ųjų gegužę Sausio 15-osios gatvėje esančiame šiukšlių konteineryje rasti dvynukų kūneliai. Tyrimo metu nustatyta, jog vienas iš jų mirė gimdymo metu, o kitas galėjo būti nužudytas.

Įtarta, jog taip su naujagimiais galėjo pasielgti Airijoje gyvenanti ir į vieną Tauragės rajono kaimą nuolat grįžtanti T. Miliūnienė. Vėliau paaiškėjo, kad tyrimo metu atlikti DNR tyrimai buvo supainioti, o moteris su šiuo nusikaltimu visiškai nesusijusi.

T. Miliūnienė teigia, kad tuo metu buvo nėščia ir dėl didžiulio streso patyrė persileidimą, ją iki šiol kamuoja košmarai ir itin nemalonūs prisiminimai. Be to, ieškovė sako, kad buvo pažeminta, o policininkai jos net neatsiprašė.

Už tai trijų vaikų motina iš Lietuvos valstybės nori prisiteisti per 100 tūkst. litų.

Prokurorai teigia, kad sulaikant T. Miliūnienę įstatymai nepažeisti, mat DNR tyrimai laikomi labai patikimais įrodymais, nors klaidos tikimybė ir neatmestina.

Beje, šiuo metu nusikaltimas jau atskleistas - jį įvykdė klaipėdietė Viktorija Filiponenko, kuri praėjusių metų gruodį sulaikyta Ispanijoje. Įtariamoji buvo nėščia ir šių metų sausio pabaigoje vėl pagimdė dvynius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder