Už įtraukimą į prostituciją - nuosprendis

Už įtraukimą į prostituciją - nuosprendis

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 53 metų Reginai Stecenko ir 43 metų Gintarui Podubnui, kurie pripažinti kaltais įtraukę asmenį į prostituciją bei turėję iš to pajamų.

Teismas nustatė, kad kad viena garsiausių Klaipėdos sąvadautoja laikoma ir "plaštakių motinėle" vadinama R. Stecenko nuo 2007 m. vasario, turėdama tikslą organizuoti ir vadovauti prostitucijai, o G. Podubnas, turėdamas tikslą pelnytis iš kito asmens prostitucijos, pasinaudodami nukentėjusiosios I. P. pažeidžiamumu dėl socialinės padėties, menko išsilavinimo, blogos materialinės padėties, gavo nukentėjusiosios sutikimą teikti seksualines paslaugas ir įtraukė ją į prostituciją. Tokiu būdu R. Stecenko dvi savaites organizavo, vadovavo ir sąvadavo nukentėjusiosios prostitucijai.

Nors kaltinamieji savo kaltę neigė, tačiau ištyręs visus byloje esančius duomenis teismas nustatė, kad R. Stecenko ir anksčiau yra organizavusi prostituciją, jai vadovavusi, o nukentėjusiosios įtraukimas į ją buvo jos nusikalstamos veikos tąsa. Taip pat teismas nustatė, kad tarp kaltinamųjų buvo susiformavę tęstiniai santykiai, kurių tikslas buvo turėti pajamų iš nukentėjusiosios prostitucijos.

Nuteistajai R. Stecenko už nusikaltimą paskirta 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurią subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu paskirta bausme nustatyta galutinė subendrinta 5 metų laisvės atėmimo bausmė. Nuteistajam G. Podubnas už nusikaltimą paskirta 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas 2 metams.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Klaipėdos apygardos teismą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder