Už grotų teismas pasiuntė du jaunus vyrus, nulėmusius merginos mirtį prievarta suleistais vaistais

Už grotų teismas pasiuntė du jaunus vyrus, nulėmusius merginos mirtį prievarta suleistais vaistais

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Jurbarko rajono gyventojams - nepilnamečiam K. B. bei jo bendrui E. L. (34 m.), kaltintiems merginos nužudymu per prievartą suleidus jai mirtinas insulino dozes. Vienam iš nuteistųjų teks praleisti už grotų septynerius, kitam - dešimt metų.

Pasak teismo atstovės Gintarės Veželytės, vyrai kaltinti tuo, kad 2013 metų lapkritį, Jurbarko rajone, būdami apsvaigę nuo alkoholio bei toliau kompanijoje girtaudami, prilaikydami nesergančios merginos koją ir rankas, injektoriumi su insulino vaistais tyčia jai padarė insulino injekcijas. Dūrė ne mažiau kaip du kartus į koją ir du kartus į ranką. Taip merginai padaryta ūmi intoksikacija insulinu. Savaitę išbuvusi komos būsenos, mergina taip ir neatsigavusi mirė ligoninėje.

Kaltinamasis K. B. prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, gailėjosi, padėjo atskleisti nusikaltimo aplinkybes. Kaltinamojo E. L. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Abiejų kaltinamųjų atsakomybę sunkinančios aplinkybės tos, kad nusikaltimą padarė veikdami bendrininkų grupe ir būdami apsvaigę nuo alkoholio.

"Teismas, įvertinęs minėtas aplinkybes, atsižvelgdamas į byloje esančius duomenis, į nukentėjusiųjų, liudytojų bei kaltinamųjų parodymus, į ankstesnius vyrų teistumus bei į tai, kad K. B. nepilnametis, nusprendė jam skirti bausmę - 7 metus laisvės atėmimo, o E. L. kalės 10 metų. Nuosprendžiu patenkinti ir nukentėjusiojo bei Valstybinės ligonių kasos civiliniai ieškiniai", - teigiama Kauno apygardos teismo pranešime.

Teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder