Už dovaną leido tratinti miesto pinigus

Už dovaną leido tratinti miesto pinigus

Buvęs uostamiesčio savivaldybės departamento vadovas Alfonsas Šimkus toliau klimpsta dėl praeities darbų: teismą pasiekė jau ketvirtoji byla, kurioje jis įtariamas korupciniais nusikaltimais.

Šįkart jis kaltinamas tuo, kad už didelės vertės kyšį leido vienai bendrovei švaistyti miesto pinigus.

Tuometinis Miesto ūkio departamento vadovas esą leido stambų savivaldybės užsakymą laimėjusiai įmonei neatlikti kai kurių sutartyje numatytų darbų ir tokiu būdu neišleisti iš valdžios gautų pinigų.

Atsidėkodami už tai verslininkai neva per tarpininkus įvykdė A. Šimkaus pageidavimą - už daugiau nei 100 tūkst. litų suremontavo Palangoje esantį valdininko butą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai bylą su šiais kaltinimais Klaipėdos apygardos teismui perdavė spalio pabaigoje, data, kada ji bus atversta, dar nežinoma.

Kaltinimai šioje byloje pateikti ir minėtai įmonei.

Į korupcijos skandalą 2008-ųjų rugsėjį įsivėlusiam A. Šimkui ši byla - jau ketvirtoji, šių metų pavasarį jis buvo nuteistas realia 4 metų laisvės atėmimo bausme. Tiesa, nuosprendis dar neįsiteisėjęs dėl apeliacinio skundo. Tokia bausmė buvo skirta įrodžius, kad už palankius sprendimus laimint viešąjį konkursą, A. Šimkus paprašė ir gavo naują automobilį "Volvo S60", bet tuo neapsiribojo - norėjo geresnių ratų mašinai, kilimėlių ir net benzino.

Šiuo metu jo atžvilgiu atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder