Uostamiesčio advokatui uždėta apykojė

Uostamiesčio advokatui uždėta apykojė

Pasikėsinti į policijos pareigūną ir prokurorą siekę asmenys mėnesį laiko nešios apykoję. Ketvirtadienį tokį sprendimą priėmė Klaipėdos apylinkės teismas, tenkinęs prokuroro prašymą iš dalies.

Paaiškėjo, kad vienas iš dviejų įtariamųjų - advokatas, klaipėdietis Aivaras Surblys. Kitas įtariamasis taip pat kilęs iš Klaipėdos, bedarbis. Jis neseniai buvo teistas už ekonominio pobūdžio nusikalstamą veiką ir sulaukė lygtinės laisvės atėmimo bausmės.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai su Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" kovotojai vyrus sulaikė trečiadienį ryte. Po kratos paaiškėjo, kad vienas iš įtariamųjų - advokatas. Kitas - policijai gerai žinomas asmuo.

Asmenims įtarimai pareikšti dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą. Tuo pačiu - dėl organizavimo sunkiai sutrikdyti dviejų žmonių sveikatą ir dalyvavimo šioje veikloje.

Kitas įtariamasis taip pat kilęs iš Klaipėdos, bedarbis.

Prokuroras Aivaras Velutis prašė įtariamiesiems dviems mėnesiams skirti intensyviąją priežiūrą - kardomąją priemonę apykoję. Teismas nusprendė, kad nusikalstama veika kaltinami vyrai apykoję nešios mažiausiai mėnesį.

"Teisininko profesija užsiimantis asmuo yra kaltinamas šių veikų rengimu ir vadovavimu. Kitas įtariamasis - vykdytojas. Jis tam tikrus veiksmus jau atliko, o kitus veiksmus - rengėsi atlikti. Jis rinko informaciją apie pareigūno ir prokuroro gyvenamąją vietą, išvaizdą, šeimyninę padėtį, lankomas vietas, naudojamas transporto priemones. Pagal turimus duomenis, buvo rengtasi sunkiai sutrikdyti šių pareigūnų sveikatą", - sakė prokuroras A. Velutis.

Jis pridėjo, jog nė vienas įtariamasis savo kaltės nepripažino, esą abu tapo nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių aukomis. Beje, yra duomenų, jog nusikalstamoje veikoje galėjo dalyvauti ir daugiau asmenų. Juos prokuratūra sieks nustatyti.

Prokuroro teigimu, už tokią nusikalstamą veiką įtariamiesiems gresia daugiau nei šešeri metai nelaisvės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder