Ūkvedžiui - dar vieno teismo malonė

Ūkvedžiui - dar vieno teismo malonė

Apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu kaltintą Palangos komunalinio ūkio direktorių Konstantiną Skierų nuo bausmės atleido ir Klaipėdos apygardos teismas.

Anot jo, Klaipėdos apygardos prokuratūra be reikalo skundėsi dėl Palangos teismo sprendimų nusikaltimą pripažinti mažareikšmišku bei atleisti K. Skierų nuo baudžiamosios atsakomybės.

Žinia, Palangos apylinkės teismas prieš porą mėnesių K. Skierų praktiškai išteisino. Nors valdininkas buvo pripažintas kaltu dėl neįformintų mainų ir padarytų nuostolių Palangos komunaliniam ūkiui, kai darbuotojai darbo metu tvarkė jo sodybą, vadovą nuo baudžiamosios atsakomybės nuspręsta atleisti dėl nusikaltimo "mažareikšmiškumo". Tokį sprendimą lėmė ir tai, kad K. Skierus jau buvo atlyginęs palyginti nedidelę, apie 575 eurus siekiančią žalą.

Visgi byla Klaipėdos apygardos teisme buvo atversta iš naujo - palangiškių sprendimas buvo apskųstas. Prokuroras Vitalijus Gulenkovas teismo paprašė K. Skierų pripažinti kaltu dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo bei nubausti jį daugiau nei 3 tūkst. eurų bauda. Prokuroras aiškino, kad žemesnės instancijos teismas esą teisingai motyvavo savo sprendimą ir manė, kad K. Skieraus padaryto nusikaltimo negalima vadinti mažareikšmiu. Esą kaltinamojo veiksmai tęsėsi ilgą laiką, buvo sistemingi, o savanaudiškai naudodamasis pavaldžiais darbuotojais padarė žalą ne tik savo vadovaujamai įmonei, bet ir teisingumui.

Visgi Klaipėdos teismas nerado priežasčių, kodėl Palangoje priimtas sprendimas galėjo būti neteisingas.

"Teisėjų kolegija konstatuoja, kad pirmosios instancijos teismas, remdamasis visomis byloje nustatytomis aplinkybėmis, tinkamai pritaikė BK 37 str. ir pagrįstai K. S. padarytą nusikaltimą, numatytą BK 222 str. 1 d., pripažino mažareikšmiu ir jį nuo baudžiamosios atsakomybės atleido", - skelbiama nutartyje, kuria buvo atmestas prokuroro skundas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder