Tiriama, ar nesukeistas komisaro kraujas

Tiriama, ar nesukeistas komisaro kraujas

Mažeikių rajono policijos komisariato viršininką Aurijų Jusį užgulė nauji įtarimai. Tiriama, ar siekiant įrodyti, kad darbo vietoje pareigūnas buvo blaivus, nebuvo suklastoti jo kraujo mėginio tyrimo rezultatai.

Telšių apskrities VPK mėnesiui pratęstas Mažeikių rajono policijos komisariato viršininko A. Jusio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Toks sprendimas priimtas gavus informaciją, kad galėjo būti suklastoti A.Jusio pateikti kraujo mėginio tyrimo rezultatai.

Pasak pačių pareigūnų, ši informacija kol kas tikrinama, tačiau, atsižvelgiant į tarnybiniam patikrinimui skirtą papildomą laiką, ji vertinama ganėtinai rimtai. Taip siekiama apsisaugoti ir nuo bet kokių ateityje galinčių kilti insinuacijų.

„Kol kas nepavyko surinkti visų įrodymų, kurie leistų priimti sprendimą. Dėl gautos minėtos informacijos tarnybinis patikrinimas ir buvo pratęstas. Norime viską nuodugniai ištirti ir išsiaiškinti, kad vėliau nekiltų jokių abejonių ar klausimų. Pareigūnas juk ne eilinis“, - vakar „Respublikai“ sakė Telšių apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas.

Jo teigimu, bus tiriama minėto kraujo mėginio DNR ir kiti objektyvūs įrodymai. Neatmetama galimybė, kad kraujas yra ne A. Jusio.

Įtarimai dėl galimos klastotės krinta ne tik ant paties A. Jusio, bet ir ant Mažeikių medikų.

Nuo tarnybinių pareigų laikinai dar vienam mėnesiui, kol vyksta tarnybinis patikrinimas, nušalintas A. Jusys yra parašęs prašymą atleisti jį iš darbo savo noru. Tačiau kol kas prašymo tenkinti neskubama.

„Tolesnis komisaro likimas bus aiškus tik po atlikto tarnybinio patikrinimo. Tai yra ar bus atleistas paties prašymu, ar už padarytus pažeidimus“, - patikino A. Motuzas.

Dideli nemalonumai A. Jusį užgriuvo šių metų spalio viduryje, kai kilo įtarimas, kad jis darbo vietoje yra neblaivus.

Tikrintojams iš Policijos departamento Imuniteto tarnybos užėjus į viršininko darbo kabinetą, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Kabinete, kuriame jokių alkoholinių gėrimų nerasta, A. Jusys buvo vienas.

Kadangi Mažeikių rajono policininkų vadas atsisakė pūsti į alkotesterį, jam pasiūlyta girtumą pasitikrinti gydymo įstaigoje.

Kokie A. Jusio paimto kraujo mėginio tyrimo rezultatai, niekas iš teisėsaugininkų kol kas oficialiai nekomentuoja.

Pats A. Jusys „Respublikai“ sakė, kad jo kraujyje alkoholio nerasta.

Šie pareigūno žodžiai ir pratęstas tarnybinis patikrinimas leidžia drąsiai spėti, kad tyrimo rezultatas yra neigiamas.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder