Terliai bando plauti biografijos dėmes

Terliai bando plauti biografijos dėmes

Gana švelnaus nuosprendžio už daugybės miesto pastatų fasadų sugadinimą sulaukę vadinamųjų tagerių grupuotės nariai pasijuto per griežtai nubausti.

Uostamiesčio policijos pareigūnai 2012 m. pabaigoje sulaikė pseudonimu "TB2" pasivadinusios grupuotės narius Marką Paškevičių, Dmitrijų Borodiną, Aleksandrą Borovinskichą ir Kirilą Lavrinovičių. Tyrimo metu surinkti duomenys rodė, jog suaugę ir darbus turintys vyrai daugybę pastatų išmargino piešiniais bei užrašais "MER", "Smart", "TB2" ir kt.

Išnagrinėjus bylą Klaipėdos miesto apylinkės teisme pavyko įrodyti tik apie trečdalį grupuotės darbų, balandį jiems už viešosios tvarkos pažeidimus skirtos 2,2-6,7 tūkst. litų baudos, o M. Paškevičiui tinkama bausme paskelbtas sulaikymas - tyrimo pradžioje jis areštinėje praleido dvi savaites.

Nuteistieji taip pat įpareigoti atlyginti 2,2 tūkst. litų žalą savivaldybei bei dar per 3 tūkst. litų - vienai bendrovei.

Tačiau ši bausmė jiems pasirodė per griežta - du grupuotės nariai ją apskundė, jų prašymas pradėtas nagrinėti vakar.

Vienam iš minėtos grupuotės narių M. Paškevičiui gresia ir antras teistumas - jis kartu su kitu liūdnai pagarsėjusiu Klaipėdos "tageriu" Gintaru Genču (pseudonimas "ginov") viename naktiniame bare įkliuvo piešiantys ant sienos, vėliau jie su peiliu puolė apie šį įvykį policijai pranešusį apsaugininką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder