"Teleloto" laimėtoją apgavusią pardavėją apgavo bendrininkas

"Teleloto" laimėtoją apgavusią pardavėją apgavo bendrininkas

Buvusiai pardavėjai, apgavusiai "Teleloto" laimėtoją, ir jos bendrui teismas skyrė laisvės apribojimą ir pinigines baudas.

Kaip informuoja Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas, praeitų metų birželį E. L., dirbanti parduotuvėje "Maxima" kasininke-pardavėja, patikrino nukentėjusiojo pateiktą "Teleloto" loterijos bilietą ir nustačiusi, kad bilietas laimėjo 200 litų bei galimybę dalyvauti televizijos laidoje, kur galima laimėti didesnių piniginių prizų, bilieto savininkui nurodė, kad šis nieko nelaimėjo, atidavė laimėjimo šaknelę, tačiau bilieto negrąžino.

Loterijos bilietą kasininkė perdavė D. K. ir susitarė, kad galimą laimėjimą pasidalins per pusę. D. K. pateikė bilietą UAB "Olifėja" organizuojamo "Teleloto" televizijos žaidimo organizatoriams, dalyvavo jame ir laimėjo 9 tūkst. 900 litų, kuriuos vėliau išleido asmeninėms skolos apmokėti.

Teismas E. L. pripažino kalta ir skyrė laisvės apribojimą 3 mėnesiams. D. K. teismas taip pat pripažino kaltu ir skyrė jam laisvės apribojimą 1 metams 10 mėnesių, įpareigojant visą bausmės laiką būti namuose nuo 22 val. iki 6 val. ir atlyginti nukentėjusiajam turtinę žalą. Iš kaltinamojo D. K. taip pat konfiskuojama sukčiaujant laimėto dydžio pinigų suma- 9 tūkst. 900 litų.

Be to, nukentėjusiojo naudai iš E. L. ir D. K. priteista 202 litai turtinei žalai atlyginti ir 2 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder