Teisybę Alfonsas Šimkus rado Vilniuje

Teisybę Alfonsas Šimkus rado Vilniuje

Buvęs aukštas Klaipėdos savivaldybės valdininkas Alfonsas Šimkus gali lengviau atsikvėpti - po skundo Aukščiausiajam Teismui (AT) jam neteks mokėti penkiaženklės baudos, be to, galės drąsiai pareikšti, kad buvo neteisingai kaltintas kai kuriais nusikaltimais.

Buvusio Miesto ūkio departamento direktoriaus vardas minimas keliose bylose, susijusiose su korupcija, o apskundus vienos iš jų sprendimą vakar AT paskelbė A. Šimkui palankią nutartį.

Baudžiamosios bylos duomenimis, A. Šimkus 2008 m. sugebėjo įtikinti UAB "Klaipėdos keliai" direktorių Juozą Rukšėną, kad šis svetimais pinigais sumokėtų 9,5 tūkst. litų už paminklą buvusiems tuometinio valdininko uošviams, o dirbinį pagaminusios ir kapinėse pastačiusios įmonės "Travertinas" vadovas Artūras Lukšas mokėjimo dokumentuose apie paminklą neužsiminė nė žodžio.

Iš pradžių trijulė Klaipėdos miesto apylinkės teisme buvo išteisinta, vėliau kaltė įrodyta Klaipėdos apygardos teisme - A. Šimkui skirta 20,8 tūkst. litų bauda ir atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje trejus metus. Bendrininku pripažintas verslininkas A. Lukšas nubaustas 5,4 tūkst. bauda, o vienintelis kaltę pripažinęs ir teisėsaugoje dirbančio brolio laidavimo sulaukęs J. Rukšėnas nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas.

Vis dėlto A. Šimkus nepasidavė - sprendimą apskundė AT. Ir šis žingsnis pasitvirtino: nutarta ne tik panaikinti nuosprendžius už dokumentų klastojimą, svetimo turto iššvaistymą bei sukurstymą nusikalsti kitus asmenis, tūkstantinę baudą, bet ir nutraukti baudžiamosios bylos dalis, susijusias su šiais nusikaltimais. Bylos nutrauktos ir A. Lukšui bei J. Rukšėnui. AT motyvavo, kad jie už bendrininkavimą teisti netinkamai taikius įstatymą.

Nepaneigta tik tai, kad siekdamas sau naudos A. Šimkus piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, o dėl jo veiksmų didelę žalą patyrė valstybė. Už tai ir atimama teisė dirbti valstybės tarnyboje 3 metus.

Beje, rugsėjį bus praėję lygiai treji metai nuo laiko, kai korupciniais nusikaltimais įtariamas A. Šimkus buvo sulaikytas savo darbo kabinete savivaldybėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder