Teistumas biografijoje lieka

Teistumas biografijoje lieka

Aukštesnės instancijos teismas netenkino savivaldybės valdininko Irenijaus Zaleckio prašymo panaikinti jam bausmę už tai, kad jis plaktuku apdaužė du svetimus automobilius.

Incidentas įvyko 2009-ųjų rudenį, I. Zaleckį šiuo nusikaltimu apkaltino automobilių savininkai.

Tyrimo metu tuomečio Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros ir skyriaus vedėjo veiksmai traktuoti kaip svetimo turto sugadinimas bei viešosios tvarkos pažeidimas, o už tai praėjusių metų liepą Klaipėdos miesto apylinkės teismas I. Zaleckiui skyrė 4 tūkst. litų baudą bei įpareigojo atlyginti patirtus nuostolius bei padengti teismo išlaidas. Iš viso susidarė per 30 tūkst. litų suma.

Nuteistasis, beje, šiuo metu savivaldybėje besirūpinantis viešąja tvarka mieste, nieko nelaukdamas sprendimą apskundė ir prašė jį išteisinti. Tačiau ir apeliacija nepadėjo - vakar Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, jog nuosprendį paliko nepakeistą, o ieškinius perdavė nagrinėti civilinio proceso tvarka.

Šiuo metu Klaipėdos teismuose nagrinėjamos dar dvi bylos, kuriose minimas I. Zaleckio vardas: vienoje jis kaltinamas vairavimu be teisių, kurias pragėrė, kitoje jis skundžia savivaldybę, jog buvo neteisėtai pažemintos pareigos, ir reikalauja 10 tūkst. litų moralinei žalai atlyginti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder