Teismo medikų išvada: kūdikio Kauno ligoninėje mirties priežastis - kalio preparato injekcija

Teismo medikų išvada: kūdikio Kauno ligoninėje mirties priežastis - kalio preparato injekcija

Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertai nustatė, kad balandžio pradžioje dėl nesunkių negalavimų į Kauno klinikinę ligoninę patekęs mažametis berniukas mirė dėl kalio preparato injekcijos.

Nuo balandžio iki lapkričio vidurio teismo medicinos ekspertai Kaune tyrė dėl nesunkių negalavimų į Kauno klinikinę ligoninę balandžio pradžioje patekusio mažo berniuko mirties aplinkybes.

Ekspertų išvados pristatytos pirmadienį Kauno apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje.

Prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vadovas Vitoldas Guliavičius ir prokurorė Auksė Lipkevičienė tyrimo, kurio pabaiga dar nežinoma, detalių žurnalistams neatskleidė.

Kūdikis mirė balandžio 6 dieną. Iš karto po jo mirties viešumoje pasklido informacija, jog vaiko širdis nustojo plakti dėl jam sušvirkšto kalio.

"Apie ikiteisminio tyrimo duomenis negalima konkrečiai kalbėti, bet bus pasistengta, kad byla kuo greičiau pasiektų teismą. Kol kas įtarimai pareikšti tik vaistus kūdikiui sušvirkštusiai slaugytojai, tačiau bus sprendžiamas klausimas apie kitų ligoninėje dirbančių asmenų galimą patraukimą įtariamaisiais.

Valstybinė teismo medicinos tarnyba dar atlieka tyrimą, ar tinkamai teikiamos paslaugos ligoninėje, ir dėl gydymo organizavimo", - žurnalistams aiškino V. Guliavičius.

Anot prokurorės A. Lipkevičienės, Kauno klinikinėje ligoninėje apklausti visi vadovaujantys darbuotojai, kurie pagal tarnybines funkcijas susiję arba galėjo būti susiję su vaiko mirtimi pasibaigusiu įvykiu.

Prokuroro V. Guliavičiaus teigimu, tyrimas yra gana didelės apimties ir sudėtingas. Iš pradžių prokuratūra pasitelkė tris ekspertus, vėliau dar tris aukštos kvalifikacijos medicinos specialistus.

Byla teismą pasieks tikriausiai jau kitais metais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder