Teismas sulaukė kalinio grasinimo visus išžudyti

Teismas sulaukė kalinio grasinimo visus išžudyti

Klaipėdos rajono apylinkės teismą iš įkalinimo įstaigos ne pirmą kartą pasiekia laiškas su reikalavimu mokėti pinigus, o jo neįvykdžius grasinama susidoroti.

Laiške, kurio autorius prisistatė Algirdu Karčiausku, gausu teismo darbuotojams adresuotų keiksmažodžių, grasinama visus išniekinti ir užmušti.

"Prašoma 5 tūkst. litų, nurodoma, jog neįvykdžius šio reikalavimo siuntėjas "ims veikti" lapkričio 1-ąją", - laiško turinį pristatė teismo atstovė spaudai Džiuljeta Čiulčinskienė. Anot jos, teisme iki šiol nebuvo nagrinėta bylų, kuriose A. Karčiauskas buvo proceso dalyvis.

Pranešus apie tokį laišką Klaipėdos rajono policijos komisariatui, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Panašaus turinio laiško iš šio asmens teismas sulaukia ne pirmą kartą - anksčiau irgi reikalavo pinigų. 1993 m. gimęs klaipėdietis A. Karčiauskas laišką atsiuntė iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus.

"Anksčiau jis už tai teistas jau 3 kartus, laiškus siunčia neslėpdamas savo asmenybės, nenurodydamas reikalavimų motyvų.

Gal jį tai daryti verčia kiti kaliniai, o gal, būdamas tokioje aplinkoje, yra tiesiog praradęs socialinius įgūdžius", - sakė Klaipėdos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos viršininkė Kristina Linkienė.

Jaunas klaipėdietis iki šiol jau teistas iš viso 17 kartų. Dažniausiai - už plėšimus, nuosprendžius jaunuoliui taip pat teko išklausyti už vagystes ir turto sugadinimą. Jis nė karto neteistas Klaipėdos rajono apylinkės teisme.

Klaipėdos rajono apylinkės teisme būta ir kitokių incidentų – praėjusių metų Kūčių dieną pastato centrinio įėjimo durys buvo apipiltos fekalijomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder