Teismas: Šiaulių gimnazistės žudikės kalės 20 metų

Teismas: Šiaulių gimnazistės žudikės kalės 20 metų

Žiauriai Šiaulių S. Šalkauskio gimnazijos mokinę 17 metų Nedą R. nužudžiusioms ir ją dalimis supjausčiusioms dvidešimtmetei Viktorijai Vaitiekaitytei ir jos bendraamžei Viktorijai Lietuvninkaitei teks kalėti 20 metų.

Po metus trukusio bylos nagrinėjimo penktadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį, praneša lrytas.lt

V. Vaitiekaitytė tokios bausmės nesitikėjo. Išgirdusi, kiek laiko teks praleisti už grotų, mergina atsiduso. Vėliau V. Vaitiekaitytė vis ranka nubraukdavo akyse kauptis ėmusias ašaras.

V. Lietuvninkaitė žinią sutiko šaltai, be emocijų.

Abi nuteistosios Nedos R. tėvams privalės solidariai atlyginti 26 tūkst. 781 litų turtinę ir pusės milijono litų neturtinę žalą.

Jų vienturtės dukters žudikėms skelbiamo nuosprendžio išklausyti atėję Nedos R. tėvai sakė tikėjęsi, kad teismas V. Vaitiekaitytei ir V. Lietuvninkaitei skirs įkalinimą iki gyvos galvos.

Ar skųs jų dukters žudikėms paskelbtą nuosprendį, Dalia ir Vytautas R. sakė nuspręsią pasitarę su savo advokate.

Šiaulių S. Šalkauskio gimnazijos mokinė Neda R. dingo 2011-ųjų liepos 14-ąją. Kai mergina naktį negrįžo į namus, jos artimieji kreipėsi į policiją.

Paiešką pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad Neda R. prapuolė išėjusi susitikti su toje pačioje gimnazijoje besimokančiomis V. Vaitiekaityte ir V. Lietuvninkaite. Apie tai bylojo ir kompiuteriuose likę įrašai, telefoninių pokalbių išklotinės bei išsiųstos SMS žinutės.

Kriminalistų apklaustos V. Vaitiekaitytė ir V. Lietuvninkaitė iš pradžių tvirtino apie Nedos R. dingimą nieko nežinančios. Merginos aiškino, kad su Neda R. buvo susitikusios gatvėje, o po to išsiskyrė.

Kadangi V. Vaitiekaitytės ir V. Lietuvninkaitės parodymai skyrėsi, pareigūnams kilo įtarimų.

Po papildomų apklausų V. Lietuvninkaitė kartu su motina atėjo į policijos komisariatą ir prisipažino nužudžiusi Nedą R.

Paaiškėjo, kad V. Vaitiekaitytė su V. Lietuvninkaite Nedą R. įsiviliojo į savo močiutės butą ir ten žiauriai nužudė, kūną supjaustė dalimis. Dalis nužudytosios kūno dalių taip ir nebuvo rasta, o kai kurias kūno dalis žudikės padėjo į virtuvėje esantį šaldytuvą.

Nors per ikiteisminį tyrimą ir teisme pavyko atskleisti nusikaltimo detales, tačiau jo motyvai taip ir liko migloti.

V. Vaitiekaitytė tvirtino ant Nedos R. pykusi dėl neva jos atžvilgiu skleidžiamų apkalbų. Abi merginas galėjo supriešinti ir simpatija tam pačiam vaikinui.

Tyrėjų surinkti įrodymai bylojo, kad nusikaltimui buvo ruoštasi iš anksto.

Nusikaltimą tyrę pareigūnai V. Vaitiekaitytei ir V. Lietuvninkaitei buvo paskyrę teismo psichiatrinę ekspertizę. Ją atlikę specialistai nustatė, kad abi psichiatrijos ligoninėje anksčiau jau gydytos merginos yra pakaltinamos ir gali atsakyti už joms inkriminuotą nusikaltimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder