Teismas: klaipėdietis dukrelę nužudė netyčia

Teismas: klaipėdietis dukrelę nužudė netyčia

Nesėkmingai banigėsi tyrėjų bandymas įrodyti, kad klaipėdietis Vytautas Jaraminas tyčia nužudė savo nė trijų mėnesių nesulaukusią dukrelę - teismas penktadienį paskelbė, jog jaunas vyras kūdikį mirtinai sužalojo pats to nenorėdamas.

Sužalota mažylė į Klaipėdos vaikų ligoninę atvežta praėjusių metų liepos 8-ąją. Tėvas iš pradžių pasakojo, jog kūdikis iškrito iš lovelės. Vaikui diagnozuotas kaukolės lūžis, galvos smegenų sumušimas, kraujo išsiliejimas į smegenis. Kad ir kaip medikai stengėsi išgelbėti nukentėjusiąją, po savaitės ji mirė.

Dieną prieš mergaitės mirtį jos tėvas buvo suimtas dviem mėnesiams, jam pareikšti įtarimai dėl mažamečio bejėgiškos būklės vaiko sunkaus sveikatos sutrikdymo, o vėliau jie perkvalifikuoti į tyčinį, itin žiaurų, bejėgiškos būklės mažametės nužudymą: teigta, kad vyriškis dukrelę purtė, vėliau jos galvą trenkė į stalą - taip elgėsi norėdamas nuraminti atžalą.

Šią versiją bandė įrodyti įvykį tyrę pareigūnai, tačiau Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, jog V. Jaraminas dukrelės galvelę į stalą sutrenkė to nenorėdamas.

Už gyvybės atėmimą iš neatsargumo penktadienį jam skirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė, kurią V. Jaraminas turės atlikti atvirojoje kolonijoje, į bausmės laiką įskaičiuojant suėmimą nuo 2011-ųjų liepos. Buvusiai sutuoktinei ir dukros motinai jis turės sumokėti 30 tūkst. litų neturtinės žalos, padengti 11 tūkst. litų mažylės gydymo išlaidų.

Prokuroras klaipėdiečiui prašė skirti 14 metų nelaisvės.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder