Teismas: Dainius Kreivys pažeidė tarnybinę etiką

Teismas: Dainius Kreivys pažeidė tarnybinę etiką

Buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys skirdamas Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinę paramą savo buvusiai įmonei, kurios dalį akcijų šiuo metu valdo ministro motina, pažeidė tarnybinę etiką. Tai penktadienį konstatavo Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs D. Kreivio ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ginčą.

Šis prendimas per 14 dienų dar gali būti apskųstas.

D. Kreivys, kuris šiuo metu eina Premjero Andriaus Kubiliaus visuomeninio konsultanto ekonomikos ir investicijų klausimais pareigas, prašė teismo panaikinti kaip neteisėtą šių metų kovo 8-osios VTEK sprendimą, kad D. Kreivys, pasirašęs įsakymą dėl finansavimo projektams, siekiantiems gauti ES struktūrinių fondų finansinę paramą; nenusišalinęs nuo jo priėmimo, nustatytu laiku nepateikęs privačių interesų deklaracijos bei netiksliai nurodęs deklaruotinus duomenis ir nenurodęs duomenų, dėl kurių galėjo kilti interesų konfliktas, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Pasak D. Kreivio, pasirašydamas įsakymą jis nežinojęs, kad vienas iš rangos darbų viešojo pirkimo laimėtojų yra jo mamos įmonė. Be to, jis neturėjęs galimybės daryti įtaką sprendimui.

D. Kreivio teigimu, komisija, patirdama didelį politinį spaudimą, neturėjo galimybės tinkamai ir nešališkai įvertinti faktinių aplinkybių, todėl iš anksto išsprendusi klausimą jo nenaudai.

VTEK atstovai prašė teismo atmesti pareiškėjo skundą kaip nepagrįstą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder