Teisėjų garbės teismas siūlo Neringą Venckienę atleisti iš teisėjos pareigų

Teisėjų garbės teismas siūlo Neringą Venckienę atleisti iš teisėjos pareigų

Teisėjų garbės teismas siūlo Prezidentei Daliai Grybauskaitei atleisti Drąsiaus Kedžio seserį Neringą Venckienę iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų. Tai Eltai patvirtino laikinoji Nacionalinės teismų administracijos atstovė Živilė Navickaitė-Babkin.

Pirmadienį paskelbtas sprendimas per 10 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

"Teismas konstatavo, kad N. Venckienė šiurkščiai pažeidė Teisėjo etikos kodekso reikalavimus, pažemino teisėjo vardą ir padarė žalą teismų autoritetui visuomenėje. Jos toks elgesys nesuderinamas su teisėjo pareigomis, ir yra pagrindas siūlyti atleisti ją iš pareigų", - teigė Ž. Navickaitė-Babkin.

Pasak laikinosios Nacionalinės teismų administracijos atstovės, teismas įvertino N. Venckienės pasisakymus, surašytus dienraščio "Kauno diena" straipsnyje, kaip netoleruotinus, neatitinkančius santūrumo, mandagumo ir korektiškumo reikalavimų. "Labai gaila, kad per išgamas, iškrypėlius teko palaidoti brolį", - teigė N. Venckienė.

Teisėjų garbės teismas taip pat atkreipė dėmesį į N. Venckienės kalbas po to, kai buvo paskelbtas Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų kolegijos sprendimas.

"Garbės teismas mano, kad jos pasisakymas būtent apie Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų kolegijos narius vertinamas kaip užgaulus, nemandagus, netaktiškas, išreikšta neigiama nuomonė apie konkrečius teisėjus, ir jie viešai apkaltinti. Garbės teismo nariai akcentavo, kad N. Venckienės išsakyti kaltinimai vieši, bet juose nėra jokių jos teiginius pagrindžiančių faktų", - sakė Ž. Navickaitė-Babkin.

Teisėjų garbės teismas teisėjai N. Venckienei jau yra skyręs papeikimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder