Teisėjai ir antstoliai susėdo prie vieno stalo

Teisėjai ir antstoliai susėdo prie vieno stalo

Klaipėdos miesto apylinkės teisme vyko susitikimas-diskusija "Civilinio proceso kodekso pakeitimų aktualijos vykdymo procese".

Pradėdama susitikimą Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkė Audronė Gaižutienė pristatė susitikimo temą: "Bylų, nagrinėjamų ypatingąja teisena, vykdymo procese specifika yra ta, kad dažniausiai jos nagrinėjamos rašytinio proceso tvarka, todėl tiek byloje dalyvaujantys asmenys, tiek teisėjai tiesiogiai nebendrauja, teismų sprendimai priimami vertinant pateiktus rašytinius įrodymus".

Todėl susitikimo tikslas buvo susėsti su sprendimų vykdytojais prie vieno stalo ir aptarti kylančius klausimus, tokius kaip nutarimų administracinių teisės pažeidimų bylose vykdymas, baudų išieškojimo kontrolė, skundų dėl antstolių veiksmų nagrinėjimas pagal naują Civilinio proceso kodeksą, sprendimų vykdymo instrukcijos pakeitimai.

Kad toks susitikimas aktualus, parodė ir dalyvių skaičius, susitikime dalyvavo 18 antstolių, dalis jų atvyko net iš Mažeikių, Tauragės, Šilutės, Telšių, Plungės.

Iš Telšių atvykęs antstolis Vaidas Drungilas teigė: "Jau 9 metai dirbame kaip nepriklausomi antstoliai ir pirmą kartą per tokį laikotarpį mus pakvietė į tokį susitikimą, pirmą kartą esame pastebėti kaip teisininkai."

Susitikime dalyvavo ne tik Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjai, raštinių darbuotojai, bet ir Klaipėdos apygardos teismo atstovai.

Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Rimvida Zubernienė taip pat pasidžiaugė pirmu, bet, tikėkimės, ne paskutiniu tokiu susitikimu: "Visi dirbame tą patį darbą, visi vadovaujamės tais pačiais įstatymais, tačiau gyvenime nėra taip, kad viskas būtų reglamentuota teisinių normų. Todėl šis susitikimas padės aptarti kylančias teisminės praktikos taikymo problemas."

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder