Tauragėje - cigarečių kontrabanda ir degtinės falsifikatų fabrikėlis

Tauragėje - cigarečių kontrabanda ir degtinės falsifikatų fabrikėlis

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai šeštadienį ir sekmadienį krėtė Tauragę ir Tauragės rajono gyvenvietes.

Taurų kaime esančiame autoservise muitinės kriminalistai užklupo cigarečių kontrabandą kraunančius asmenis, sulaikyti keturi vyriškiai ir apie pusė milijono litų vertės nelegalių rūkalų.

Tęsiant tyrimą Tauragės mieste aptiktas, įtariama, nelegalaus alkoholio gamybos centras, kuriame falsifikuoti rusiški alkoholiniai gėrimai.

Turėdami informacijos, kad Tauragės rajono Taurų kaime esančiame autoservise galimai sandėliuojama cigarečių kontrabanda, MKT pareigūnai šeštadienio rytą patikrino minėtą pastatą. Autoservise tuo metu darbavosi trys tauragiškiai – P. S., G. S. ir M. M., perkrovinėjo cigarečių dėžes iš mikroautobuso "Renault Master" į "Volkswagen Caravelle". Abi automašinos, kad aplinkiniai negalėtų lengvai pamatyti, kas būtent perkrovinėjama, buvo pastatytos itin arti viena kitos.

Iš viso įvykio vietoje muitinės kriminalistai surado 142 dėžes (71 tūkst. pakelių) nelegalių rūkalų "Jin Ling" su rusiškomis banderolėmis. Sulaikytos cigarečių kontrabandos vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 539 tūkst. Lt.

Visi trys vyriškiai buvo sulaikyti dviem paroms. Tęsiant tyrimą dėl šio įvykio tą pačią dieną Tauragėje buvo sulaikytas ir šio miesto gyventojas A. M.

MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

Tęsiant tyrimą, kitą dieną buvo atliekamos kratos ir pačioje Tauragėje.

Atliekant kratą Sodų gatvėje esančiame name muitinės pareigūnai surado nelegalaus alkoholio gamybos "cechą". Turimais duomenimis, ten buvo falsifikuojami rusiški alkoholiniai gėrimai, brendžiai "Strayj Dub", "Bastion".

Minėto namo palėpėje ir ūkiniame priestate buvo aptikta filtravimo įranga, 30 litrų spirito ir 56 puslitriniai buteliai, kaip įtariama, suklastotų alkoholinių gėrimų.

Kad šis nelegalaus alkoholio "fabrikėlis" aktyviai veikė, galima spręsti ir iš įvykio vietoje rastų daugybės butelių kamštelių, rusiškų alkoholinių gėrimų etikečių ir banderolių. Panašu, kad gėrimus jų gamintojai dar "pagardindavo" aromatiniais vonios aliejais – mat šalia įrangos rasta ir šių aliejų pakuotės.

Be to, ten pat buvo aptikta ir geltona liemenė su užrašu "Policija" – pareigūnai dar aiškinasi kaip ji pakliuvo namo šeimininkams.

Tirdami spirito kontrabandos bylas, muitinės kriminalistai jau nebe pirmą kartą aptinka žinomų alkoholinių gėrimų falsifikatus, paprastai gaminamus iš denatūruoto lenkiško langų ploviklio mėginant pašalinti nuodingas priemaišas.

Atkreipiame dėmesį, jog pastaruoju metu spaudoje pasirodę pranešimai apie turgavietėse aktyviai pardavinėjamą neva rusiškos degtinės kontrabanda, matyt, nėra visiškai tikslūs. Labai tikėtina, jog turgavietėse iš po skverno prekiaujama jos falsifikatais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder