Svetimais langais savo skolos grąžinti nepavyko

Svetimais langais savo skolos grąžinti nepavyko

Svetimais langais nuosavą skolą grąžinęs joniškietis ir tokiu būdu skolą net su palūkanomis atgavęs skolintojas šiuo sandėriu džiaugėsi neilgai - originalus skolos likvidavimo būdas vyrams kainavo po teistumą, jie privalės susimokėti tūkstantines baudas.

Ir skolos atiduoti neišgalėjusį 23 metų Algirdą Mockų, ir skolą iš jo svetimais langais susigrąžinusį 26-erių Vitalijų Žvingilą Šiaulių apylinkės teismas pripažino kaltais dėl sukčiavimo. A. Mockui teismas skyrė 13 tūkst. litų, V. Žvingilai - 9,1 tūkst. litų baudas.

Aferos sumanytojus demaskavusiems pareigūnams taip ir nepavyko išsiaiškinti, kokia tiksli skolos suma įklampino joniškiečius.

A. Mockus aiškino, kad iš V. Žvingilos buvo pasiskolinęs 700 litų, o dalį skolos grąžino. V. Žvingila teigė jam paskolinęs 1 tūkst. litų, bet neatgavęs nė lito.

Bylos duomenimis, originalų atsiskaitymo būdą pasiūlė pinigų nesulaukiantis skolintojas, o skolininkas tam neprieštaravo. Tačiau vyrai nusvilo pirštus - nors jų parodymai dėl skolos dydžio ir skiriasi, aišku, kad skola buvo keleriopai mažesnė už skirtas baudas.

Į plastikinių langų gaminimu bei montavimu užsiimančią bendrovę Šiauliuose joniškiečiai atvyko pernai liepos 25-ąją ir užsisakė plastikinių langų už 5 tūkst. litų. Užsakymas buvo padarytas A. Mockaus vardu, pateikus jo asmens dokumentą ir nurodžius melagingą užsakovo gyvenamosios vietos adresą. Sumokėjus 1 tūkst. litų avansą sandėris buvo įformintas.

Po poros savaičių, kai langai buvo padaryti, bendrovės darbuotojai susiruošė juos nuvežti užsakovų nurodytu adresu, tačiau iš klientų sulaukė prašymo langus pristatyti prie vienos degalinės Šiauliuose. Sukrovus langus į užsakovų automobilio priekabą joniškiečiai išvažiavo pažadėję už langus galutinai atsiskaityti po kelių dienų, kai juos sumontuos.

Tačiau atsiskaityti su bendrove jie nė neketino. Realizavęs langus V. Žvingila užsidirbo 5 tūkst. litų, o A. Mockui už bendradarbiavimą sukčiaujant ir leidimą pasinaudoti jo asmeniniais dokumentais buvo nurašyta skola.

Po keleto dienų, nesulaukdami atsiskaityti atvykstančių joniškiečių, langus pagaminusios bendrovės atstovai ėmėsi patys jų ieškoti. Nepavykus prisiskambinti užsakovo nurodytu telefonu ir rasti jį užsakyme nurodytu adresu, bendrovės atstovams neliko nieko kito, tik kreiptis į teisėsaugą. Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo įtariamuosius nustatė Šiaulių apskrities policijos pareigūnai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder