Susirūpinta neteisėtomis lažybomis internete

Susirūpinta neteisėtomis lažybomis internete

Seimo narys Žilvinas Šilgalis kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją, Policijos departamentą, Seimo Informacinės visuomenės plėtros komitetą bei Informacinės visuomenės plėtros komitetą prie Susisiekimo ministerijos, atkreipdamas minėtų institucijų dėmesį į plačiai paplitusį, tačiau visiškai nekontroliuojamą šešėlinį verslą - neteisėtas lažybas internete.

"Po skambių lozungų iš Seimo tribūnos apie galimybes ateinančiais metais iš šešėlinio verslo ištraukti apie 1 milijardą litų atėjo laikas realiems darbams. Matau didžiulę netvarką internetinių lažybų organizavime, dėl ko šalies biudžetas praranda nemažą dalį pajamų", - sako Ž. Šilgalis.

Pasak jo, pastaruoju metu azartinį lošimą - internetines lažybas - Lietuvoje organizuoja vis daugiau subjektų, kuriems jokios licencijos licencijuojamai veiklai (lažybų organizavimui) Valstybinės lošimų priežiūros komisijos išduotos nebuvo.

"Tokių subjektų veikla Lietuvos Respublikos teritorijoje yra nelegali ir neteisėta, o pajamos, gautos iš azartinių lošimų, nėra apmokestinamos, tuo pačiu ir taip skylėtas valstybės biudžetas nepasipildo iš šios veiklos nė vienu litu. Tai, kad internetinių lažybų bendrovių vykdomos veiklos mastas yra stambus, įrodo interneto portalų didelis lankomumas ir populiarumas, lažybų bendrovių vykdoma plataus masto reklaminė kampanija kituose internetiniuose puslapiuose", - sako Ž. Šilgalis.

Jis kreipėsi į atitinkamas valstybines institucijas, siekdamas atkreipti dėmesį į susidariusią situaciją ir ragindamas kuo skubiau imtis veiksmų, kad ši nelegali veikla būtų kuo greičiau sustabdyta. Kartu Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys Ž. Šilgalis tikisi, jog, pasikeitus Lošimų priežiūros komisijos vadovybei, komisija imsis aktyvesnių veiksmų įsisenėjusios ir didžiulę žalą biudžetui bei legaliam verslui darančios problemos sprendimui, ir atkreipia dėmesį, jog norint pasiekti tikslą būtini visų valdžios institucijų sutelkti ir ryžtingi veiksmai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder