Sulaikyti slapukai varo iš proto artimuosius

Sulaikyti slapukai varo iš proto artimuosius

Jeigu žmogus porą dienų dingęs kaip į vandenį, gali būti, jog jis laikinai auklėjamas policijos areštinėje ir šį faktą nori nuslėpti, įrodo nesena istorija Klaipėdoje.

"Vakarų ekspresui" klaipėdietė Kazytė guodėsi, kad jai nebuvo pranešta apie sausio 4-ąją sulaikytą ir 48 valandoms į areštinę uždarytą suaugusį sūnų. Policija tokių priemonių ėmėsi siekdama apsaugoti nuo vyro smurto jo sutuoktinę.

"Sūnus neatsiliepė nei į telefono skambučius, neatsakė į žinutes. Iš proto galima išeiti, sveikatą susigadinti. Tik pirmadienį su manimi susisiekė ir pasakė, kad buvo uždarytas į areštinę", - pasakojo moteris.

Ji stebėjosi pareigūnų veiksmais ir kaltino juos neturint žmoniškumo.

"Aš sūnaus neteisinu, bet kodėl man nepranešė? Juk policininkai irgi žmonės, turėtų mane suprasti", - apeliavo į jų sąžinę klaipėdietė, pasak jos, išgyvenusi "klaikią nežinomybę".

Tačiau pareigūnai teigia, kad šiuo atveju kaltas galėjo būti ir pats sulaikytasis, ir paaiškino kodėl.

"Apie laikiną sulaikymą visada pranešame, bet tik sulaikytųjų nurodytiems asmenims. Šiuo atveju, matyt, buvo nurodyta ne mama. Arba prašo niekam nepranešti - tokių atvejų pasitaiko neretai, sulaikymo faktą norima nuslėpti, gėda jiems. Ir mes tuomet neužsiimame paieška tų, kuriems galėtumėme pranešti, ne tokia mūsų funkcija", - paaiškino tvarką Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinės viršininkas Sigitas Bulovas.

Laikinas sulaikymas - kardomoji priemonė, taikoma asmenims,užkluptiems darant nusikaltimą, tuoj po jo padarymo ar juo įtariamiems, siekiant juos apklausti ir atlikti kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder