Sulaikyta siunta tablečių, kurių gamybai panaudoti nykstančių rūšių augalai

Sulaikyta siunta tablečių, kurių gamybai panaudoti nykstančių rūšių augalai

Vilniaus teritorinės muitinės (VTM) Mobiliosios grupės kinologai sulaikė maisto papildų, kurių sudėtyje nurodomos orchidėjos.

Pasak VTM atstovės spaudai, Vilniaus pašto pervežimo centre tikrindami siuntas pareigūnai atkreipė dėmesį į paketą iš Indijos. Jį atplėšę aptiko 10 plastikinių indelių po 60 tablečių. Jų gamybai, be kitų sudėtinių dalių, buvo panaudoti itin reti augalai - vyriškosios gegužraibės (Orchis mascula).

Kadangi visų rūšių orchidiniai augalai saugomi pagal Europos Sąjungos reglamentus ir yra įtraukti į CITES konvencijos I-II priedus (o ši rūšis dar ir į Lietuvos raudonąją knygą), sulaikytoms tabletėms įvežti į Lietuvos teritoriją ar išvežti iš jos reikalingi leidimai.

Muitinės pareigūnai primena, kad vienas pagrindinių CITES konvencijos principų - saugoti nykstančių rūšių laukinius gyvūnus ir augalus, kontroliuoti tarptautinius jų pervežimus, mažinti jų įsigijimo poreikį. Konvencijos globojamų gyvūnų ir augalų sąraše įrašyta daugiau kaip 30 tūkst. gyvybės rūšių. Lietuva visateise konvencijos nare tapo 2002 m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder