Sukčiui - dar vienas teismo verdiktas

Sukčiui - dar vienas teismo verdiktas

Praėjusių metų pabaigoje už sukčiavimą ir didelės pinigų sumos pasisavinimą į belangę pasiųstas buvęs teisininkas Sergejus Juzikas išgirdo dar vieną Klaipėdos apylinkės teismo verdiktą. Už kitus sukčiavimo atvejus jam teismas skyrė šešerius su puse metų nelaisvės.

Ketverių metų laisvės atėmimo bausmę atliekantis S. Juzikas nuosprendį turėjo išklausyti nuotoliniu būdu, tačiau dėl asmeninių priežasčių to nepadarė.

Antroje byloje nuteistasis buvo kaltinamas dėl pusšimčio epizodų. 11 iš jų buvo pripažinti kaip sunkūs nusikaltimai. Jis apgaulės būdu iš žmonių išviliojo daugiau nei milijoną eurų.

Teismas, be skirtos laisvės atėmimo bausmės, įpareigojo S. Juziką nukentėjusiesiems atlyginti turtinę žalą, kuri iš viso siekia apie 600 tūkst. eurų.

Už analogiškus nusikaltimus S. Juzikas praėjusių metų pabaigoje buvo nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme. Jis nuo 2006 iki 2016 metų iš žmonių pinigus pasisavindavo surašydamas neginčytinus vekselius. Būtent jie leido nukentėjusiesiems įrodyti, kad sukčius juos apgavo. Klaipėdiečiui pinigai neva buvo reikalingi statybų verslui, sergančiam tėvui gydyti ir žmonos įmonei išpirkti.

Antrosios bylos nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder